Süper Lig'in ilk haftasını Bay geçen Bellona Kayserispor, ligin ikinci haftasında Sivasspor ile mücadele etti. Rhg EnerTürk enerji stadyumunda oynanan maç, mağlubiyetle sonuçlanarak bizleri bir hayli üzdü. Maçı kaybetmiş olsakta Miguel'in performansıda dikkatlerden kaçmadı.

Kritik bir sezona başlamışken ilk maçı sıcağı sıcağına değerlendirmek istedim. Maç öncesi ilk 11 paylaşıldığında ilk dikkatimi çeken Burak Yılmaz'ın orta sahayı yoğun tutmaya çalıştığı ve forvetsiz takımı çıkardığını gördüm. Forvetlerden Nazon cezalı olsa dahi Aylton Boa Morte ilk 11' de yer alabilirdi. Neyse Ağa'nın eli tutulmaz diyelim. Ağa'nın eli tutulmaz dedik demesine ama ilk 11 de yer alan en genç isim olan Mehmet Eray Özbek, ne kadar doğru bir seçimdi? Maç boyunca koşmak yerine yürüdüğünü gördük. Burak Yılmaz'ın ısrarla maçta tutma çabasıda beni hayretlere düşürdü diyebilirim. Maç süresince tansiyonumun düşmesini katmıyorum dahi. Yinede iyi yönden bakmak gerekirse  beklentimin üzerindelerdi. Sivasspor'un ikinci golüne kadar bir mücadele hakimdi. Ama ikinci golden sonra motivasyon düştü. Tabi karşı takımında deneyip ama başarılı olamadığı taktikler ve pozisyonlara şahit olduk. Özellikle Sivasspor'un denediği ve başarılı olamadığı ofsaytlar, Miguel cordosonun boşa düşürmesi ile sonuçlandı.

Ve bence bu maçın yıldızı net bir şekilde Miguel diyebilirim. Sağ kanat, sol kanat, orta saha sol iç, sol bek sağ bek her alanda oynadığını gördüm. Diğer futbolcular için vahim bir durum fakat Miguel için güzel bir durum. Bir kaç hafta önce Mehdi için basın mensuplarının gereksiz ses çıkardığını düşünüyordum. Daha doğrusu mehdiyi destekleyecek futbolcuların takıma getirilmesi gerektiği, tek başına yeterli olamayacağını düşünüyordum. Ama kısmen haklı olduklarını gördüm. Maçtaki performansı diğerlerine nazaran iyidi. 14'üncü dakikada Miguel Cardoso'nun golu ile öne geçsek dahi devamında Sivasspor, iki gol atmarak bizleri mağlup etti. 

Velhasılkelam özetleyecek olursak ilk haftadan  bir puan dahi almak bizleri motivasyon olarak yükseltirdi. Ve bu puan bizi ileriki maçlarda da kurtaracak bir puan olabilirdi. Ama istediğimiz şekilde sonuçlanmadı. İyi yönden bakalım diyorum TFF' den gelen erteleme ile bir hafta maça çıkmayacak olan Kayserispor, bu süreci nasıl değerlendirecek önümüzdeki maçta göreceğiz. Tabi iyi düşünelim iyi olsun diye diyerek polyanna olduk. Yinede güzel dilekler dilemekten başka bir şansımız yok.