GÜNDEM

Sokak Köpeklerine Barınak İçin Harekete Geçtiler

Türkiye’nin prefabrik yapılardaki markası Karmod, İstanbul ve Bursa’da iki farklı barınak projesini tamamladı.

Abone Ol

Türkiye’de sokak köpeklerinin uyutulması tartışılırken Karmod, örnek bir projeye imza attı. İstanbul ve Bursa’da geçtiğimiz dönemlerde başlatılan özel projede çalışmalar tamamlandı. Sahipsiz sokak köpeklerinin daha sağlıklı ve güvenli şartlarda barınmasını sağlamak adına özel bir proje yapan Karmod, İstanbul ve Bursa’daki projelerinin ikisinde de süreci tamamladı.

Karmod Projesiyle Örnek Oldu

Konuyla ilgili açıklama yapan Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer, barınakların Türkiye’deki mevcut yönetmeliklere göre yapıldığını ve projelerin bu kriterlere göre şekillendirildiğini ifade etti. Prefabrik olarak yapılan yapıların bu sayede daha kısa sürede ve ekonomik bir şekilde tamamlanabildiğini ifade eden Yüceer, Türkiye’deki başıboş köpek sorunlarına bu şekilde çözüm bulunabileceğini söyledi.

Sokak Köpeklerinin Uyutulmasına Alternatif Çözüm

Genel Müdür Yüceer "Bilindiği üzere sokak hayvanları arasında sahipsiz köpek sorunu ülkemizin gündeminde. Biz firma olarak yerel yönetimlerin hayvan barınağı konusunda işini kolaylaştıracak projeler hazırladık. Bu kapsamda İstanbul ve Bursa'da iki ayrı barınak projesini kısa sürede tamamlayarak teslim ettik. Prefabrik hayvan barınaklarımızın en önemli özelliği hem ekonomik hem de modüler sistem avantajıyla çok kısa zamanda inşa edilebiliyor olması. Barınak projelerimizi Geçici Havyan Bakımevi Yönetmeliği şartlarına göre hazırlıyoruz." diyerek projesini tanıttı.