Türkiye’de 1 Ekim 2024 tarihi itibariyle yeni bir dönem başlayacak. Haftanın 1 günü kapalı kalması gereken kuaför ve berberler için tatil günlerinin ne zaman olacağı merak ediliyordu. Düzenlemenin yürürlüğe girmesi ve geri sayıma geçilmesiyle birlikte tüm Türkiye’de kuaför ve berberler tatil günleri de belli oldu. Sıkı denetimlerin yapılacağı sektörde açık tutulan işletmeler için idari işlemler uygulanacak. Haksız rekabeti ortadan kaldırmak ve hizmette standart sağlamak adına yapılan bu düzenlemeler nedeniyle pazar günü dükkan açan ve zamanını değerlendiren esnafların da bu durumları engellenecek. Peki kuaför ve berberler hangi gün kapalı olacak? İşte detaylar…

Berberler Hangi Gün Kapalı Olacak?

Alınan karar kapsamında berberler pazar günleri kapalı olacak. Çoğu işletme normalde de pazar günlerinde hizmet vermese de bazı işletmeler pazar günkü yoğunluk için açmayı tercih ediyordu. Bu ikiliğin ortadan kaldırılması adına düzenleme ile erkek berberleri için pazar günü tatil ilan edildi.

Kuafor

Kuaförler Hangi Gün Kapalı Olacak?

Kuaförler salı günü kapalı olacak. Erkek berberlerinin yanı sıra kadın kuaförleri için de düzenlemeye gidildi. Ancak hafta sonu düğün yoğunluğunun olması ve kadınların daha çok hafta sonunu tercih etmesi nedeniyle kuaför tatil günü salı olarak belirlendi.

Kuaför ve berberlerin tatil dönemlerinde işletmelerini açıp açmadıkları ise zabıtalar ile polisler tarafından denetlenecek.  

Editör: Hakan Yılmaz