Euro 2024 son 16 turunda Türkiye’nin rakibi Avusturya. Çeyrek finale kalmak için tek maçta rakibini geçmesi gereken Türkiye maçı TRT 1’den canlı olarak yayınlanacak. Ancak Euro 2024’ün başlamasıyla birlikte Türkiye genelinde yaşanan frekans sorunu nedeniyle milyonlarca kişi maç izleyemiyor. Peki bu akşamki maçı izlemek için TRT 1 frekans ayarlaması yapılması gerekiyor. Eğer bu ayarları hemen yapmazsanız akşam TRT 1’i izleyemeyeceksiniz.

Turkiye Avusturya Mac (1)

Türkiye Avusturya Euro 2024 Frekans Ayarı

Türkiye’de Euro 2024 şartları gereği sadece tek bir frekans üzerinden canlı yayın şifresiz olarak aktarılıyor. Şifresiz TRT 1 frekansı ise şöyle;

  • Uydu: Türksat 4A
  • Frekans: 11794
  • Polarizasyon: V (Dikey)
  • Sembol Oranı: 30000
  • FEC: ¾

Bu ayarları yapacak kişiler, ekleyecekleri yeni TRT paketi içerisinde TRT 1 HD kanalını izleyebilecek. Bu kanala şifre gelmiyor. Ancak bu ayarlamaları hemen yapmanız gerekiyor. Zira maç saatinden önce frekansa kısıtlama getiriliyor. Sinyal seviyesi düştüğü için maç saatine yakın bir zamanda frekans üzerinden kanal bulunamıyor. Bu nedenle Türkiye Avusturya maçını izlemek isteyenlerin şimdiden bu kanalı eklemesi ve maç saatine kadar hazır hale getirmesi gerekiyor.

Turkiye Avusturya Mac (2)

Türkiye Avusturya Maçı Canlı İzle

Eğer tüm denemelerinize rağmen herhangi bir şekilde TRT 1 şifresiz izleme şansına sahip değilseniz, TRT’nin devreye aldığı online canlı yayını izleyebilirsiniz. Online canlı yayında hiçbir şekilde şifre girmiyor.

TÜRKİYE AVUSTURYA MAÇI CANLI İZLE LİNKİ

Editör: Hakan Yılmaz