Türkiye’de TRT 1’de yayınlanan Euro 2024 maçları büyük problemlerle geçiliyor. Türkiye’de maçları izlemek isteyen milyonlarca taraftar, TRT 1’de neden sinyal yok sorusunu gündeme getirdi. TRT 1’i maç izlemek isteyen ancak TRT 1 yayını olmaması nedeniyle TRT 1 yayını neden yok diye soran taraftarlar, sosyal medyada TRT 1’e tepki göstermeye devam ediyor. Peki TRT 1’de neden sinyal yok? TRT 1 yayını neden yok? Kanalın şifreli yayına geçmesi ve BİSS KEY istemesi dolayısıyla Türksat'ın güncel TRT frekansını denemek isteyen izleyiciler, TRT 1 neden şifreli? TRT şifre sorunu nasıl çözülür? sorusu ile yanıt bulmaya çalışıyor. İşte, TRT 1 şifresiz frekans ayarlama ve sinyal yok hatası hakkında detaylı bilgiler.. İşte merak edilenler…

Trt 1 Sinyal (1)

TRT 1’de Neden Sinyal Yok?

TRT 1’de sinyal kısıtlaması yapıldığından dolayı sinyal yok. Maç zamanlarında sinyal gücü daha da kısıtlandığından dolayı maç saatlerine yakın tarihlerde TRT 1 frekans ayarı yapmayanlar TRT 1 sinyal sorunu yaşıyor. Bu sorunu aşılması adına ise önceden ayarlama yapılması gerekiyor. Türkiye’de TRT 1 farklı frekanslardan yayın yapsa da sadece Türkiye sınırları ile limitli olan frekans şifresiz yayın yapıyor. Bu nedenle de TRT 1’de maç izlemek isteyenlerin bu frekansı kullanması gerekiyor.

TRT 1 Şifreli Sorunu Nasıl Çözülür?

TRT 1’de neden yayın yok diyenler için ise TRT 1’in şifresiz frekansının kullanılması gerekiyor. EURO2024 maçlarını izlerken TRT 1’in şifreye girmesi durumunda, güncel TRT-1 frekanslarının girilmesi yeterli.

En Basit Yöntem: TKGS Güncelleme

Menü Tuşuna Basın: Kumandanızın menü tuşuna basarak televizyonun ayarlarına giriş yapın.

Kurulum ve TKGS Güncelle: Menüden "Kurulum" seçeneğine girin ve "TKGS Güncelle" seçeneğini bulun. TKGS Güncelleme Modu kapalı olacak.

Güncellemeyi Başlatın: Güncellemeyi başlat dedikten sonra işlem tamamlanacaktır.

Diğer Yöntem: Manuel Frekans Güncelleme (Biss Key veya TP Ekle)

Menü Tuşuna Basın: Kumandanızın menü tuşuna basarak televizyonun ayarlarına giriş yapın.

TP Ekle: Menüden "TP Ekle" seçeneğini bulun. Bu seçenek genellikle ayarlar veya kanal ayarları bölümünde yer alır.

Güncel TRT1 Frekanslarını Girin: "TP Ekle" seçeneğine girdikten sonra, mavi tuşa basarak yeni TP ekleme ekranına geçin.

  • Frekans: 11794
  • Polarizasyon: Dikey (V)
  • Sembol Oranı: 30000
  • FEC: 3/4

Okey Tuşuna Basın: Güncel frekans bilgilerini girdikten sonra "Okey" tuşuna basarak frekansları kaydedin.

Exit ile Çıkın: Menüden çıkmak için "Exit" tuşuna basın.

Yeni Kanalları Bulun: Yeni eklenen kanallar genellikle kanal listesinin sonuna eklenir. Kanal listesinin sonuna giderek TRT1 HD’yi bulun.

TRT 1'i bulun:  TRT1 HD’yi bulduktan sonra, maçı izlemeye başlayabilirsiniz.

Editör: Hakan Yılmaz