GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Talimat Verdi! Bayram Öncesi Her Haneye 7608 Ödenecek

Türkiye’de Kurban Bayramı öncesinde destekler devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı ile evde bakım yardımı ödemeleri başladı. İşte detaylar.

Abone Ol

Türkiye’de her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım yardım ödemeleri için özel bir karar alındı. Kurban Bayramı öncesine alınan ödemeler resmen duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile bayram sonrasına sarkan ödemelerin öne alınması sağlandı. Konuyla ilgili detaylar ise Bakan Göktaş’tan geldi.  Evde Bakım Yardımı yarın hesaplarda olacak!

Evde Bakım Yardımı Ödemeleri Yarın Başlıyor

Açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı ödemelerinin bayram sonrasına bırakılmayacağı belirtildi. Toplamda 4.2 milyar TL’lik ödeme yapan Bakanlık, yarın itibariyle tüm hak sahiplerinin hesaplarına ödemelerini yatırmaya başlayacak. 2006 yılı itibariyle başlayan destek ödemelerinin bugüne kadar büyük bir fayda sağladığını aktaran Bakan Göktaş engeli vatandaşların hayatlarının kolaylaştırıldığını vurguladı.

7608 TL Evde Bakım Yardımı Ödemeleri Müjdesi

Bakan Göktaş açıklamasında  “Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz. Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalışıyoruz.” dedi.

Yardımlardan 506 bin vatandaşın yararlandığı da açıklandı.