GÜNDEM

Tüm Emeklilere Aynı Zam Oranı İddiası! Öne Çıkan Miktar Belli Oldu

Milyonlarca emeklinin maaşına hangi oranda zam yapılacağına dair mayıs ayının ortalarında da hesaplamalar gerçekleştiriliyor.

Abone Ol

Mayıs ve haziran enflasyon rakamlarının gelecek ayların ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından emekli maaşlarının hangi oranda zamlanacağı belli olacak. Bu çerçevede, emekliler enflasyon verilerine ilişkin gelişmeleri yakından takip ederken, ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon verileri baz alınarak yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı üzerinden emekli maaş zamlarına dair hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Emekli maaş zamları için enflasyon beklentileri üzerinden de tahminler yürütülüyor.

Emekli Maaş Zammı 2024 Temmuz

Temmuz ayında ocak ayında olduğu gibi altı aylık enflasyon verisine göre SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklisinin maaşlarında artışa gidilecek. Söz konusu maaş artış oranına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak yılın dört ayındaki enflasyon oranları baz alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre dört aylık enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlendi. Ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından dört aylık enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları ise haziran ve temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulacak. Bu çerçevede, söz konusu enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından emekli maaşlarının yüzde 25 dolaylarında artacağına dair tahminler bulunuyor.

En Düşük Emekli Maaşı Zammı 2024

Emekli maaşlarına yüzde 25 dolaylarında zam yapılacağına dair tahminler bulunurken, ocak ayında gerçekleşen artış neticesinde 7500 TL'den 10.000 TL seviyesine yükselen en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı da mayıs ayının ortalarında merak edilen konular arasında yer alıyor. Emekli maaşlarında yüzde 25 dolarında artışa gidilmesi durumunda en düşük emekli maaşı 12.500 TL seviyesine yükselebilir. Emekli maaşlarında olduğu gibi en düşük emekli maaşı için de temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanması beklenecek. Her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından duyurulmasının ardından en düşük emekli maaşı için de daha net bir tablo ortaya çıkacak.