Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde kamuda tasarruf paketini açıkladı. Söz konusu paket içerisinde pek çok farklı madde yer alırken, kamu personeli istihdamında da sadece emekli olanların yerine yeni alımlar yapılacağı belirtildi. Söz konusu açıklamanın ardından alımların detayları merak konusu olurken, geçtiğimiz süreçte duyurulan personel alımları da araştırılıyor. Bu çerçevede, Sağlık Bakanlığı’nın 36.000 personel alımı başvurularının ne zaman başlayacağı, kadro ve branş dağılımı merak edilen konular arasında yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman?

Sağlık Bakanlığı'nın gerçekleştireceği 36000 personel alımı başvuru tarihlerine ve şartlarına dair araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Kadro ve branş dağılımı geçtiğimiz süreçte resmi gazetede yayınlanan karar ile birlikte netlik kazanırken, söz konusu alım için başvuru yapmayı düşünen kişiler farklı detayları merak ediyorlar. Sağlık Bakanlığı’nın gerçekleştireceği personel alımı için en fazla kadro tabip ve uzman tabip kadroları için ayrılırken, nisan ayında Resmi Gazete'de kararın yayımlanmasının ardından başvurular henüz başlamadı. Bakanlık başvuru tarihe ilişkin bilgilendirmede bulunmazken, ilerleyen süreçlerde bakanlığın resmi internet sitesinden ya da sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Kadro Dağılımı

Sağlık Bakanlığı’nın gerçekleştireceği personel alımı için kadro dağılımı önceki haftalarda belli olmuştu. Bakanlığın yapacağı personel alımının kadro ve branş dağılımı şöyle:

Diyetisyen: 1
Sağlık Teknikeri: 1
Hemşire : 2
Ebe: 9
Sağlık Memuru 25
Tabip: 3 bin 498
Uzman Tabip: 32 bin 464

Editör: Ali Ölmez