Türkiye’nin gündeminde yer alan ve yakalanarak iade edilmeleri istenen Eylem Tok ve Cihantimur Tok olayında sürpriz bir son dakika gelişmesi yaşandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç X hesabından gelişmeyi paylaştı.

Eylem Tok ve Cihantimur Tok Nerede Yakalandı?

Eylem Tok ve Cihantimur Tok hakkında açıklama yapan Bakan Tunç, “ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur ABD’de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır.  Süreci Bakanlık olarak yakından takip ediyoruz. “ dedi.

Bu açıklama ile ABD’de yakalandıkları belirtilen anne ve çocuğun iade işlemlerine başlandı. Türkiye’nin ABD’den iadesi için talepte bulunması sonrasında harekete geçen ABD yetkilileri iki ismi de kaldıkları yerde gözaltına aldı ve Türkiye’deki ilgili birimler ile temasa geçildi.

Eylem Tok (2)

Türkiye’ye getirilecek olan anne ve oğulun soruşturması ve ardından mahkemesine başlanacak. İki ismin de ceza alması isteniyor.

Ne Olmuştu?

Eyüpsultan'da 1 Mart 2024'de Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu T.C., saat 23.50 sıralarında 34 EEG 06 plakalı araçla seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araca çarpmış, kaza sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Acı yaşamını yitirmişti. Kaza sonrasında ise anne ve oğlu ABD’de kaçmıştı.

Editör: Hakan Yılmaz