Televizyon programlarının sevilen isimlerinden Yusuf Kavaklı ölüm haberi paylaşıldı. Ünlü hocanın programdaki partneri Nur Viral tarafından yapılan resmi açıklama ile “Yusuf Kavaklı öldü” denildi. Bu haber sonrasında ise Yusuf Kavaklı’nın hastalığının ne olduğu ve Yusuf Kavaklı ne kanseri olduğu merak edilmeye başlandı.

Yusuf Kavaklı Ne Kanseriydi?

Programların sevilen ismi Yusuf Hoca’nın kanser olduğu geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı. Programa çıktığında saçlarının dökülmesi nedeniyle durumu merak edilen ünlü isim, açıklama yapmıştı. Yoğun ve ağır ilaç almaya başladığını ve bu nedenle de saçlarının döküldüğünü söyledi. 1946 doğumlu olan ve İslam üzerine eğitimler alan Yusuf Kavaklı, ekranların sevilen ve saygı gösterilen isimlerinden birisiydi. Yusuf Kavaklı hastalığı sadece kanser olarak açıklandı. 10 günden beri yoğun bakımda tedavi altında tutulan Yusuf Kavaklı’nın yaşamını yitirdiği bugün Nur Viral tarafından duyuruldu. Hastalığının ne olduğuna yönelik bilgi paylaşılmadı.

Programda bu konudaki detaylar şöyleydi;

Yusuf Kavaklı Kimdir?

Yusuf Kavaklı, 1946 yılında Sivas'ta dünyaya geldi. İlkokulu Köyünde bitirdi. 1970 yılında İstanbul İmam-Hatip Lisesinden, 1974’te İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. 24 Ağustos 1966 tarihinde Eyüp Müftülüğüne bağlı Bayrampaşa Kartaltepe Çift Şerefeli Cami’de İmam-Hatip olarak memuriyete başladı. 17 Aralık 1975 tarihinde Bayrampaşa endüstri meslek lisesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak tayin edildi ve 1977 yılı temmuz ayında Zeytinburnu İmam Hatip Lisesine tayin edildi.

Yusuf Kavakli (2)

1977-1979 yılları arasında Zeytinburnu İmam Hatip Lisesinde Öğretmen ve Müdür yardımcısı olarak görev yaptı. 1 Ağustos 1979-30 Kasım 1980 tarihleri arasında vatani görevini yedek subay olarak Ankara-Mamak-229.piyade alayında tamamladı. Askerlik görevi bitince Diyanet İşleri Başkanlığında denetçi imtihanına girdi ve 1981 yılında İstanbul Bakırköy müftülüğüne murakıp olarak tayin oldu. 1982 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca Belçika‘ya Din Dersi Öğretmeni olarak gönderildi. 1982-1986 yılları arasında Belçika’da din dersi öğretmenliği yaptı.

Editör: Hakan Yılmaz