Türkiye’nin yaz aylarındaki en büyük kabusu orman yangınları bu yıl da sürüyor. Çanakkale, Uşak ve İzmir’de yakın saatlerde meydana gelen yangınlara yoğun müdahale olsa da yangınlar söndürülemedi. Hala devam eden yangınlarda havadan ve karadan müdahaleler sürüyor.

Çanakkale’de Yangın Son Durum Ne?

Çanakkale’deki yangın Eceabat'ta 16.05 itibariyle başladı. 6 dakika içerisinde müdahale edilen yangın, sıcak ve yoğun ormanlık alanda olması nedeniyle büyüdü. Kumköy Köyü yakınlarında başlayan yangının yakılan bir anızdan kaynaklandığı öğrenildi. Yangın söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın nedeniyle Büyükanafarta köyü tamamen boşaltılırken Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'na girişler de durduruldu. Bu yangının yanı sıra Gelibolu’daki Değirmendüzü köyünde başka bir yangın daha başladı ve boğaz trafiği de kapatıldı.

Uşak’taki Yangında Son Durum Ne?

Uşak’taki yangın ise dün 18.30 itibariyle başladı. Söndürme çalışmalarının sürdüğü Uşak’ta vatandaşların piknik sırasında dikkatli olması istendi. Yangın kontrol altına alınırken söndürme çalışmaları devam ediyor.

İzmir’de Yangın!

Yangının çıktığı bir diğer yer ise İzmir’e bağlı Çandarlı Mahallesi oldu. Otluk alanda çıkan yangın Denizköy Mahallesi gibi civar bölgelere de ulaştı. Zeytinlik alanlara sıçrayan yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları yapılıyor.

Editör: Hakan Yılmaz