GÜNDEM

TRT 1’de Neden Sinyal Yok? TRT 1 Yayını Neden Yok (İŞTE KESİN ÇÖZÜMÜ)

A Milli Takım maçını izlemek isteyenler sinyal şoku yaşıyor. TRT 1’de neden sinyal yok? TRT 1 yayını neden yok? İşte son dakika gelişmesi.

Abone Ol

Türkiye’de TRT 1’de yayınlanan Euro 2024 maçları büyük problemlerle geçiliyor. Türkiye’de maçları izlemek isteyen milyonlarca taraftar, TRT 1’de neden sinyal yok sorusunu gündeme getirdi. TRT 1’i maç izlemek isteyen ancak TRT 1 yayını olmaması nedeniyle TRT 1 yayını neden yok diye soran taraftarlar, sosyal medyada TRT 1’e tepki göstermeye devam ediyor. Peki TRT 1’de neden sinyal yok? TRT 1 yayını neden yok? Kanalın şifreli yayına geçmesi ve BİSS KEY istemesi dolayısıyla Türksat'ın güncel TRT frekansını denemek isteyen izleyiciler, TRT 1 neden şifreli? TRT şifre sorunu nasıl çözülür? sorusu ile yanıt bulmaya çalışıyor. İşte, TRT 1 şifresiz frekans ayarlama ve sinyal yok hatası hakkında detaylı bilgiler.. İşte merak edilenler…

TRT 1’de Neden Sinyal Yok?

TRT 1’de sinyal kısıtlaması yapıldığından dolayı sinyal yok. Maç zamanlarında sinyal gücü daha da kısıtlandığından dolayı maç saatlerine yakın tarihlerde TRT 1 frekans ayarı yapmayanlar TRT 1 sinyal sorunu yaşıyor. Bu sorunu aşılması adına ise önceden ayarlama yapılması gerekiyor. Türkiye’de TRT 1 farklı frekanslardan yayın yapsa da sadece Türkiye sınırları ile limitli olan frekans şifresiz yayın yapıyor. Bu nedenle de TRT 1’de maç izlemek isteyenlerin bu frekansı kullanması gerekiyor.

TRT 1 Şifreli Sorunu Nasıl Çözülür?

TRT 1’de neden yayın yok diyenler için ise TRT 1’in şifresiz frekansının kullanılması gerekiyor. EURO2024 maçlarını izlerken TRT 1’in şifreye girmesi durumunda, güncel TRT-1 frekanslarının girilmesi yeterli.

En Basit Yöntem: TKGS Güncelleme

Menü Tuşuna Basın: Kumandanızın menü tuşuna basarak televizyonun ayarlarına giriş yapın.

Kurulum ve TKGS Güncelle: Menüden "Kurulum" seçeneğine girin ve "TKGS Güncelle" seçeneğini bulun. TKGS Güncelleme Modu kapalı olacak.

Güncellemeyi Başlatın: Güncellemeyi başlat dedikten sonra işlem tamamlanacaktır.

Diğer Yöntem: Manuel Frekans Güncelleme (Biss Key veya TP Ekle)

Menü Tuşuna Basın: Kumandanızın menü tuşuna basarak televizyonun ayarlarına giriş yapın.

TP Ekle: Menüden "TP Ekle" seçeneğini bulun. Bu seçenek genellikle ayarlar veya kanal ayarları bölümünde yer alır.

Güncel TRT1 Frekanslarını Girin: "TP Ekle" seçeneğine girdikten sonra, mavi tuşa basarak yeni TP ekleme ekranına geçin.

  • Frekans: 11794
  • Polarizasyon: Dikey (V)
  • Sembol Oranı: 30000
  • FEC: 3/4

Okey Tuşuna Basın: Güncel frekans bilgilerini girdikten sonra "Okey" tuşuna basarak frekansları kaydedin.

Exit ile Çıkın: Menüden çıkmak için "Exit" tuşuna basın.

Yeni Kanalları Bulun: Yeni eklenen kanallar genellikle kanal listesinin sonuna eklenir. Kanal listesinin sonuna giderek TRT1 HD’yi bulun.

TRT 1'i bulun:  TRT1 HD’yi bulduktan sonra, maçı izlemeye başlayabilirsiniz.