Kurban Bayramı kapsamında kapalı olacak yerlerle ilgili kurumlardan tek tek açıklamalar gelmeye başladı. Tüm kamu kurum ve kuruluşları 9 gün boyunca tatil olacağından dolayı kapalı olacak. Bu nedenle devlete bağlı tüm kamu kurum ve kuruluşları 24 Haziran 2024 Pazartesi günü itibariyle hizmet vermeye başlayacak. Bu yerler dışındaki özel sektörde ise Kurban Bayramı boyunca hizmet verilmeyecek.

Bayramda Hastaneler Açık mı?

Kurban Bayramı 16-17-18-19 Haziran 2024 günlerine denk geliyor. Bu nedenle bayram günlerinde aile hekimleri, sağlık ocakları ve aile sağlık merkezleri kapalı olacak. Hastanelerde ise poliklinik hizmetleri verilmeyecek. Acil durumlar dışındaki ameliyat ve operasyonlar yapılmayacak. Ancak tüm Türkiye genelinde acil servisler 7*24 hizmet vermeye devam edecek. ATT’ler nöbet sistemine göre görevlerine devam edecek. Bayram boyunca eczanelerde ise nöbet sistemi uygulanacak.

Acil Servis (1)

Kurban Bayramı’nda Bankalar Açık mı?

Kurban Bayramı’nda bankalar da kapalı olacak. 16 Haziran ile 19 Haziran tarihleri arasında bankalar hizmet vermeyecek. Ancak özel sektör olduğu için 20 Haziran tarihi itibariyle bankalardaki normal işleyiş devam edecek. Tüm işlemler bu tarihler arasında sadece mobil ve online şubeler üzerinden yapılabilecek.

Kurban Bayramı'nda Kargolar Teslimat Yapacak mı?

Sipariş veren ve kargo bekleyen kişiler de 16 Haziran ile 19 Haziran tarihleri arasında herhangi bir şekilde hizmet alamayacak. Bu yerler de Kurban Bayramı kapsamında kapalı olacak. Kargo teslimatları 20 Haziran tarihi itibariyle yapılacak. Ancak arife günü yarım gün kargo teslimatları devam edecek.

Kurban Bayramı’nda A101, Bim, Şok ve Migros Hangi Günler Açık?

Kurban Bayramı’nda tüm marketler Bayramın 1. Günü kapalı olacak. 2. gün itibariyle marketlerde de işleyiş aynı şekilde devam edecek. Market personelleri dönüşümlü bir şekilde görevlerine devam edecek.

Marketlerin dışında fırınlar nöbet sistemiyle hizmet verecek. Diğer tüm özel işletmelerde 4 günlük bayram tatili yapılacak.

Editör: Hakan Yılmaz