Türkiye’de 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem sırasında attığı mesajlar nedeniyle büyük tepki alan Oğuzhan Uğur için soruşturma başlatılmıştı. Bugün soruşturmanın tamamlanması birlikte tekrar gündeme gelen Oğuzhan Uğur'un neden ceza alacağı, olayın ne olduğu ve hapse girip girmeyeceği merak edilmeye başlandı.

Oğuzhan Uğur Ne Dedi? Neden Ceza Alacak?

Oğuzhan Uğur deprem sırasında barajların çatladığı yönünde paylaşımlar yapmıştı. Halkı yanıltan ve yanıltıcı bilgiyi milyonlarca kişiye paylaşan Oğuzhan Uğur, soruşturmaya alındı. Yapılan soruşturma sonucunda ise iddianame hazırlandı. “Basın ve yayın yoluyla halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan hapis cezası alması istenen ünlü fenomen için öngörülen ceza 4 yıl 6 ay.    Oğuzhan Uğur ile birlikte davada Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir ise şüpheli sıfatıyla yer aldı.

Oguzhan Ugur (1)

Oğuzhan Uğur Savunma Metni

Oğuzhan Uğur'un yaptığı savunma şöyle;

Deprem sonrası BaBaLa TV’de çalışan ekibimizin yanına gönüllü kişiler geldiler. Gönüllü kişilere çalışmaları için yer sağladık. Tweet atma bölümünün koordinasyonunda belirli bir kişi yoktu. Biz ekiple çalışmadan önce teyidi alınmayan hiçbir paylaşımı Twitter’dan paylaşmamaları konusunda uyardık. Telefon görüşmesi yapma yetkisine sahip 30-35 kişilik ekip, almış oldukları haberleri tweet atmakla yetkili olan yaklaşık 15 kişilik ekibimize aktarıyorlardı. Paylaşımların ardından böyle bir infial bilgisi bize geldikten sonra yaptığımız kontrollerden sonra yapılan paylaşımların ses kaydı ve teyidine ulaşıldı. Bu şahıs, telefon konuşma ekibinde bulunan şüpheli Ercan Özdemir’dir. Özdemir, Kültür Bakanlığı’nda çalıştığını söyleyen bir kadınla görüşüyor, kadının Bakanlıkta çalıştığına ilişkin bilgiler edinilmiş, bu teyitten sonra Yarseli Barajı’na ilişkin tweet atılmış.

Hatırladığım kadarıyla tweeti atan şüpheli Özdemir’dir. Nurdağı’na ilişkin tweeti kim attı bilmiyorum. Atılan tweetler 7 Şubat tarihinde olmasına rağmen halkın galeyana getirilmesi ve kaçış görüntülerinin 11 Şubat tarihine ait olması bizim bir infiale sebep olma amacına sahip olmadığımızın göstergesidir. Hesaptan yapılan 3 paylaşımı ben yapmadım. Günlerce uykusuz kalan ve yardım etme amacı taşıyan ekip var. Bölge için milyonlarca lira para toplanmasına destek olduk. Tek amacımız depremde mağdur olan bölge halkına yardım etmek...

Ercan Özdemir Oğuzhan Uğur'u Yalanladı

Savunma sırasında Oğuzhan Uğur'un bu ifadelerine Ercan Özdemir’den yalanlama geldi. Twitter’da mesajı atan kişinin kendisi olmadığını söyleyen Özdemir, Oğuzhan Uğur'un sözlerinin doğru olmadığını söyledi.

Editör: Hakan Yılmaz