İki gün sonra mayıs ayı emekli maaş ödemeleri başlayacak. 17 Mayıs tarihinde başlayacak olan maaş ödemeleri 28 Mayıs tarihine kadar milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisinin tahsis numarasının son rakamına göre hesaplara yatırılacak. Söz konusu maaş ödemeleri için emeklilerin bekleyişi devam ederken, yurt çapındaki belediyeler de emeklilere sunulacak olan desteklere ilişkin bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu çerçevede, belediyelerin resmi internet sitelerinden ya da sosyal medya hesapları üzeri yayınlanan duyurular ile birlikte emekliler için sağlanan desteklerin detayları netlik kazanıyor.

Emeklilere Pazar Desteği

Emeklilere yönelik destekler mayıs ayının ortalarında da vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bu çerçevede, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş emeklilere yılda 5000 TL pazar desteği verileceğini duyurdu. 15-25 Mayıs tarihleri arasında Üsküdar Belediyesi internet sitesi üzerinden veya Üsküdar Belediyesi'ndeki sosyal destek hizmetler müdürlüğünden başvurular gerçekleştirilirken, projenin detaylarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulunan Dedetaş:

‘’Üsküdarlı emekli komşularımıza yılda 5 bin TL’lik pazar alışverişi desteği projemizi hayata geçirdik. Emeklilere Pazar Alışverişi Desteği başvurularınızı 15-25 Mayıs tarihleri arasında, Üsküdar Belediyesi internet sitesi üzerinden veya Üsküdar Belediyesi’ne gelerek Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz üzerinden yapabilirsiniz’’ ifadelerine yer verdi.

Turk Lirasi Emeklii

Emeklilere Destek Ödemeleri 2024 Mayıs

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile 5000 TL’lik pazar alışverişi desteğinin detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar da belediyelerin destek projelerini merak ediyorlar. Belediyeler düzenli olarak güncel desteklere dair resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu çerçevede, belediyelerin resmi internet sitelerinden ya da sosyal medya hesapları üzerinden güncel desteklere mayıs ayında da erişilebilir.

Editör: Ali Ölmez