Sivas'ta 1915 yılında yaşanan ve 40 Osmanlı askerinin Ermeni bir doktor tarafından zehirlenerek şehit edilmesiyle sonuçlanan olay, geçen 1 asırdan fazla bir süre sonra hala unutulmadı.

Sivas'ta Askerleri Zehirleyen Ermeni Doktor İhaneti Unutulmadı

Merzifon taburu, zorlu kış koşulları nedeniyle Sivas'ın Hafik ilçesi Çınarlı köyünde konaklarken askerler hastalanmış ve revire gitmişlerdir. Ancak bu doktor, tedavi bahanesiyle askerlere zehirli iğneler yaparak 40 Osmanlı askerini şehit etmiştir. Zehirlenmenin anlaşılmasının ardından doktor da öldürülmüştür. Olayın ardından köyde bir şehitlik inşa edilmiştir.

Emekli din görevlisi Şemsettin Özkan, yaşananları ayakları yaralı olduğu için revire giden askerlerin zehirlendiği şeklinde anlatmıştır. Doktorun, revire gelen askerleri zehirlediğini belirtmiş ve olayın köyde büyük üzüntü yarattığını aktarmıştır. Özkan, Müslüman Türklerin hiçbir zaman Ermenilere zulmetmediğini, ancak Ermenilerin Osmanlı ve Müslüman Türklere ihanet ettiğini ve zulmettiğini ifade etmiştir.

Sivas İl Milli Eğitim Müdürü, Başarılı BİLSEM Öğrencilerini Tebrik Etti Sivas İl Milli Eğitim Müdürü, Başarılı BİLSEM Öğrencilerini Tebrik Etti

Tarihi olaylar hakkında bilgi veren Özkan, geçmişte Ermenilerin bölgede yaşadığını ve Müslüman Türklere karşı dostça ilişkiler içinde olduklarını belirtmiştir. Ancak Ermenilerin Osmanlı askerlerine pusular kurduğunu ve zulmettiğini dile getirmiştir.