İstanbul’da yaşanan bir olay tüm Türkiye’de gündem oldu. Milyonlarca kişinin olay yerinden fotoğraflar paylaştığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde trafiğe izin verilmedi. Tüm araçların geriye çevrilmeye başlanmasıyla birlikte farklı spekülasyonlar da gündeme geldi. 15 Temmuz darbesiyle gündeme gelen bu köprüde neler oluyor? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü neden trafiğe kapatıldı? Kaza mı var?

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde İhtilal Spekülasyonu

Köprünün trafiğe kapatılması ve hiçbir açıklama yapılmaması farklı iddiaların gündeme gelmesine neden oldu. Ancak durumun nedeni kısa süre içerisinde bölgedeki vatandaşların bilgilendirmeleri ile ortaya çıktı. İhtilal iddiaları geçerli olmazken köprüde meydana gelen bir OLAY nedeniyle trafiğin kilitlendiği ve saatlerce bekleyen araçların geri çevrildiği belirtildi.

15 Temmuz Sehitler Koprusu (2)

Bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi. Trafiğin normal seyrine dönebilmesi adına tıkanıklıkta kalan araçlar geri çevriliyor. Kaza yapan araçların yoldan kaldırılmasının ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki trafik normale döndürülecek.

Ancak resmi makamlardan hiçbir açıklama yapılmaması ve kaza nedneiyle çift taraflı bir şekilde köprünün trafiğe kapatılması farklı iddiaların konuşulmasına neden oluyor. Olayla ilgili detaylar belirlendikçe yazımızı güncelleyeceğiz. 

Güncelleme! Valilik'ten Açıklama Geldi!

İstanbul Valiliği "Köprüde meydana gelen olayın bireysel bir eylem olduğunu değerlendiriyoruz" açıklamasını yaptı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan ikinci açıklamada ise "15 Temmuz Şehitler Köprüsünde, üzerinde SMA yazan bir aracın saat 22.14’te yolu kapatması nedeniyle köprü trafiği çift yönlü olarak trafiğe kapatılmıştır. Aracı kullanan R. C. Ç. adlı şahsın 1,5 yıldır bipolar tedavisi gördüğü tespit edilmiştir. Emniyet görevlilerimiz şahısla müzakere etmiş ve şahıs ikna edilip teslim alınmıştır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir." denildi.

İŞTE OLAY YERİNDEN SICAK DAKİKALAR

İhtilal Ne Demek?

"İhtilal", genellikle siyasi veya sosyal bir değişiklik veya dönüşüm için mevcut düzeni zorla devirmek veya değiştirmek amacıyla gerçekleştirilen şiddetli bir devrim veya ayaklanma anlamına gelmektedir. Bir ihtilal genellikle toplumun geniş kesimlerinin katılımıyla gerçekleşir ve var olan yönetim veya rejimi devirmeyi, yeni bir düzen veya yönetim kurmayı hedeflemektedir.

İhtilal kelimesi Arapça kökenlidir ve "devrim", "devrilmek" veya "devirmek" anlamına gelmektedir. Bir ihtilal, mevcut otoritenin zorla devrilmesini veya değiştirilmesini içerebilir ve sıklıkla siyasi, sosyal veya ekonomik nedenlerle ortaya çıkabilir. İhtilaller, tarih boyunca birçok ülkede önemli siyasi değişikliklere yol açmıştır.

Editör: Hakan Yılmaz