AK Parti’nin kurucu isimleri arasında yer alan ve Dışişleri Bakanlığı yapan Yaşar Yakış yaşamını yitirdi. AK Parti’nin kurucularından birisi olmasının yanı sıra partiden ihraç edilmesiyle gündemde uzun süre kalan Yaşar Yakış’ın yaşamını yitirmesi, eski günlerde yaşananları yeniden gündeme getirdi. Peki Yaşar Yakış kimdir? Yaşar Yakış neden öldü? Yaşar Yakış partiden neden ihraç edildi? İşte merak edilenler…
Yaşar Yakış Kimdir?
Yaşar Yakış, 1938 yılında doğdu. Düzce’de dünyaya gelen Yaşar Yakış, Türkiye’nin önemli pozisyonlarında görev aldı. Anvers Başkonsolosluğuna atanmasıyla tüm Türkiye’de tanınan Yakış daha sonrasında Lagos, Roma ve Şam Büyükelçiliklerinde görev aldı. Brüksel’deki NATO Daimi Temsilciliğinde de çalışan Yakış 1985 yılında ise İSEDAK Koordinasyon Kurulu’nu kurdu.
1988 yılında T Riyad, Kahire ve Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi ve Viyana’daki Uluslararası Kuruluşlar Nezdinde T.C. Daimi Temsilcisi olarak çalıştı.
2001 yılında Dışişleri Bakanlığı’ndan emekli oldu.
Emeklilik sonrasında ise 2001 itibariyle AK Parti’nin kurucu üyesi görev aldı. Önemli bir paya sahip olan yakış, AK Parti ile siyasette yer almaya başladı. Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliği görevini yaptıktan sonra 2002’de Düzce Milletvekili olarak seçildi.
18 Kasım 2002’de Dışişleri Bakanı olarak atandı.
Milletvekilliğini sonrasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders verdi.
Yaşar Yakış Neden İhraç Edildi?
Yaşar Yakış milletvekili sonrasında köşe yazıları ve açıklamaları ile AK Parti’yi eleştirmeye başlamıştı. Bu eleştirileri Yaşar Yakış’ın partiden ihraç edilmesine yol açtı. Yakış, 28 Mart 2016’da yapılan açıklama ile partiden ihraç edildi.
Yaşar Yakış Neden Öldü?
Yaşar Yakış Ankara’da Özel Güven Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Hastalığı gizlenen Yakış’ın bu hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı. 82 yaşındaki Yaşar Yakış yaşama bugün veda etti.