Talas Belediyesi, Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala ilçede bayramın huzur ve rahatlık içinde geçmesi için hazırlıklarını tamamladı.

Talas Belediyesi İlçede Bayram Hazırlıklarını Tamamladı

Bayram öncesi çalışmalarını hızlandıran Talas Belediyesi, camiler ve mezarlıklar başta olmak üzere ilçe genelinde temizlik ve çevre düzenlemelerini gerçekleştirdi. İlk olarak camilerde geniş kapsamlı temizlik yapıldı, halılar yıkandı, tüm alanlar virüslere karşı ilaçlandı ve güzel kokular sıkıldı. Mezarlıklarda ise kuruyan otlar kesildi, dallar toplandı ve genel bakım çalışmaları tamamlanarak bayram ziyaretlerine hazır hale getirildi. İlçe genelinde süpürme ve yıkama araçları ile çok sayıda ekipman ve personel kullanılarak detaylı temizlik yapıldı. Caddeler ve sokaklar özel temizlik malzemeleri ile yıkanırken, kaldırımlar ve yabani otların yoğun olduğu alanlar ilaçlanarak temizlendi. Fırtına ve rüzgâr sonrası kalan kurumuş otlar, kuru ağaç dalları ve hafriyatlar da temizlenerek görüntü kirliliği giderildi. Basınçlı yıkama ve mini yol süpürme araçları ile dar ve girintili bölgeler de özenle temizlendi. Ayrıca, zabıta ekipleri vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için vardiyalı çalışma programları oluşturdu. Talaslılar, ihtiyaç halinde 0352 437 00 55 numaralı telefonla istek ve şikâyetlerini bildirebilirler.

Öte yandan, her birinde veteriner hekimin bulunduğu kurban kesim alanları belirlendi. Mevlana Mahallesi Salı Pazarı, Yenidoğan Mahallesi Perşembe Pazarı, Cemil Baba Mezarlığı arkası Sosyete Pazarı ve Reşadiye Kurban Kesim Yerinde vatandaşlar kurbanlarını kesebilecekler. Bu alanlar dışında kurban kesimine izin verilmeyecek.

Editör: Osman Baytekin