Erciyes Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan 'Hedef Erciyes' dergisinin 4. sayısı yayımlandı. Bu sayıda da keyifle okunacak araştırma yazıları yer alıyor. Erciyes Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Başyazıcıoğlu, sunuş yazısında Hedef Erciyes’in okulun değerlerini, başarılarını ve gelecek vizyonunu yansıttığını ifade etti.

'Hedef Erciyes' dergisinin 4. sayısında, Kayseri’nin yetiştirdiği önemli isimlere dair tanıtım yazıları bulunuyor.

Hedef Erciyes Dergisinin4. Sayısı Yayınlandı

Hayırseverler bölümünde Abdüllatif Başkal ve Ömer Lütfü Göknar, 'Cumhuriyetimizin Mızrak Duruşlu Kadınları' başlığı altında ise Kayseri’nin ilk kadın milletvekili Ferruha Güpgüp, Türkiye’nin ilk kadın mimarı Prof. Dr. Leman Cevad Tomsu, ilk kadın kütüphanecisi Prof. Dr. Jale Baysal ve Türk edebiyatçısı Prof. Dr. Hasibe Mazıoğlu’nun hayatı anlatılıyor. Dünyaca ünlü yönetmen Elia Kazan da bu sayıda yer alıyor. Ayrıca, Erciyes Koleji’nde açılan 'Yaşayan Tarih Müzesi' hakkında geniş bilgiler aktarılıyor. Müze, zengin bir mirası genç nesillere görerek ve öğrenerek aktarmayı amaçlayan bir öğretim merkezi olarak hizmet veriyor.

Dergide, Erciyes Koleji’nin uluslararası AKS (Alert Knowledge Services) tarafından verilen 'Akademik Mükemmeliyette En İyisi' ödülüne layık görülmesinden de bahsediliyor. Bu ödül, 97 ülkeden 19 bin başvuru arasından seçilerek verilmiş.

'Hedef Erciyes' dergisinin bu sayısında ayrıca 'Son Ders Çanakkale' etkinliği, bir Erciyes Koleji klasiği haline gelen ve 'Büyük Düşün' sloganıyla dördüncüsü gerçekleştirilen TEDxErciyesKoleji konferansı, sporda ve satrançta elde edilen şampiyonluklar, eğitim öğretim döneminde gerçekleşen etkinlikler ve başarılar, Koramaz Vadisi tanıtımı gibi pek çok araştırma, haber ve makale yer alıyor. Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Başyazıcıoğlu, dergideki yazısında Hedef Erciyes’in okulun değerlerini, başarılarını ve gelecek vizyonunu yansıttığını belirtti. Erciyes Koleji’nin, öğrencilerin bireysel potansiyellerini keşfetmelerine, meraklarını beslemelerine ve değerlerini geliştirmelerine büyük önem verdiğini vurgulayan Başyazıcıoğlu, "Geleceğe dair vizyonumuz, öğrencilerimizin sadece bilgiye değil; aynı zamanda problem çözme becerilerine ve küresel vatandaşlık değerlerine sahip bireyler olarak yetişmelerini amaçlıyor" dedi.

Editör: Osman Baytekin