Kocasinan Belediyesi, sıcak hava koşulları nedeniyle su ve yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları ve diğer canlılar için ilçenin çeşitli yerlerine beslenme noktaları kurarak su ve mama bırakıyor.

Kocasinan Belediyesi Sokak Hayvanları İçin Beslenme Noktaları Kurdu

Sosyal belediyecilik anlayışını her alanda yansıttıklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek ve sıcak yaz günlerinde mağdur olmalarını önlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Çolakbayrakdar, doğadaki tüm canlılara karşı sorumluluklarının olduğunu ifade ederek, “İnsan odaklı projelerin yanı sıra bütün canlılara yönelik sorumluluklarımız var. Hoşgörü diyarı Kayseri’mizde yaptığımız hizmetlerle tüm canlıların Kocasinan’da değerli olduğunu gösteriyoruz. Sokak hayvanları için beslenme üniteleri, kedi kasabası ve küçük dostlar ambulansı gibi hizmetlerimizle Kayseri’ye ve Türkiye’ye örnek oluyoruz. Türkiye genelindeki diğer belediyelerin bu tür çalışmaları model alması bizi ayrıca mutlu ediyor. Özellikle sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımız vatandaşlar tarafından büyük beğeni topluyor. Vatandaşların yüreğine dokunan ve diğer belediyelere de örnek olan hizmetlerimizi artırarak devam ettireceğiz” dedi.

Kocasinan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sıcak hava koşulları nedeniyle su ve yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçenin çeşitli noktalarına beslenme üniteleri kurarak düzenli olarak su ve mama bırakıyor. Bu beslenme noktaları, sokak hayvanlarının rahatlıkla ulaşabileceği, üstü kapalı ve iki katlı olarak tasarlanmış. Üst katta kuşlar, alt katta ise köpek ve kediler için mama ve su bölümleri bulunuyor. Bu uygulama ile Kocasinan Belediyesi, çevreye ve ekolojik dengenin sürdürülebilirliğine büyük katkı sağlıyor.

Ayrıca, Kocasinan sakinleri sokak hayvanlarının hasta veya yaralanmaları durumunda Kocasinan Belediyesi’nin 222 70 00 numaralı telefonundan Çözüm Merkezine ulaşabiliyor.

Editör: Osman Baytekin