Kocasinan Belediyesi, hizmete sunduğu frigofirik araç ve soğuk hava deposu ile gıdaların bozulmadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlıyor. Sosyal belediyecilikte Türkiye ve Kayseri’de örnek hizmetler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi’nin Kayseri’de gıda kurtarmada akredite hizmet sunan ilk ve tek kuruluş olduğunu vurguladı.

Kocasinan Belediyesi Frigorigik Araç ve Soğuk Hava Deposu Hizmete Sundu

Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşların beklentilerine uygun projeler üreterek Kayseri ve Kocasinan’ı daha güzel bir yer haline getirmek için çalıştıklarını ifade etti. “Sosyal belediyecilik” kapsamında yalnız yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara haftanın yedi günü sıcak yemek hizmeti sunarak büyüklerin duasını aldıklarını belirtti. Soğuk zincir taşımacılığı için özel yalıtım ve soğutucu ünitesine sahip frigofirik aracı ve soğuk hava deposunu hizmete sunarak gıdaların bozulmadan daha sağlıklı bir şekilde dağıtıldığını söyledi.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı saha ekipleri, ‘Fazla Geri Kazanım Uygulaması’ ile marketlerden gelen ürünleri son kullanma tarihlerine göre inceleyerek topluyor ve Sosyal Market’in soğuk hava deposunda saklıyor. Ürünler, ihtiyaç sahiplerine hızla ulaştırılarak israfın önlenmesine ve vatandaşlara destek olunmasına katkı sağlanıyor.

Başkan Çolakbayrakdar, sosyal belediyecilik hizmetleriyle vatandaşların refahına ve mutluluğuna katkıda bulunduklarını ve bu tür projeleri devam ettireceklerini belirtti.

Editör: Osman Baytekin