Talas Belediyesi, tarım ve hayvancılık alanındaki eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, alanında uzman yüksek ziraat mühendisi Meray Bahçıvan tarafından tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda seminer verildi.

Talas Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Eğitimlerini Sürdürüyor

Daha önce koronavirüs döneminde 65 yaş üstü vatandaşlara tıbbi ve aromatik bitkiler hediye eden Talas Belediyesi, şimdi de bu bitkilerin yetiştiriciliği ve kullanım alanları hakkında kapsamlı bir eğitim semineri düzenledi. Talas Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen seminerde, anason, lavanta, aronya, kimyon, kekik ve safran gibi bitkilerin Türkiye ve Kayseri'deki konumları ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Yüksek ziraat mühendisi Meray Bahçıvan, seminerde yaptığı konuşmada, 1990’lı yıllardan sonra doğal ürünlere talebin artmasıyla tıbbi ve aromatik bitkilere ilginin arttığını belirtti. Bahçıvan, “Dünyadaki 420 bin bitki türünün yaklaşık 53 bin kadarı tıbbi amaçla kullanılmaktadır. Türkiye’de bulunan 922 bitki türünün 500’ü ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Ülkemiz, tıbbi ve aromatik bitki üretiminde önde gelen ülkeler arasındadır. En fazla üretimi yapılan bitkilerden yağlı gül ton bazında, haşhaş ise üretim alanı bakımından öne çıkmaktadır. Türkiye, anason üretim ve ihracatında da dünyada önemli bir konuma sahiptir” ifadelerini kullandı.

Talas Belediyesi’nin önceki programlarında olduğu gibi bu seminer de ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Editör: Osman Baytekin