Türkiye’de emekli yılı ilan edilmesi ve düşük bulunan emekli maaşları sonrasında hükümet harekete geçti. Yapılan açıklamalarda emeklilere yönelik PTT’den yeni bir kampanyanın başlatıldığı belirtildi. PTT’nin tüm kredi ve para ile ilgili işlemlerinde yetkili kurum olan Aktif Bank iş birliği ile yeni bir paket daha emeklilere sunulacak. Kampanyadan yararlanmak isteyen emeklilerin şubeye gitmesi yeterli olurken isteyen tüm emekliler başvuru yapabilecek. Üstelik kredi puanı şartı dahi aranmayacak. Kredi puanı düşük olan, ekonomik durumu yetersiz olan emeklilere de kampanya kapsamında destek sağlanacak.  

Ptt Kredi (3)

PTT 75000 TL Nakit Ödeme Detayları Neler?

PTT tarafından sağlanan bu imkandan tüm 75 yaş altı vatandaşlar yararlanabilecek. Dileyenlerin PTT üzerinden yapabileceği başvuruları dileyenler de tek bir mesaj atarak yapabilecek. Hizmetten yararlanmak ve 75.000 TL ödeme almak isteyenlerin PTT yazarak T.C. kimlik numarasını yazması ve 3050’ye kısa mesaj olarak atması yeterli olacak. Yapılacak bu başvurular sonrasında ise değerlendirme yapılacak.

Ptt Kredi (2)

PTT Kredi Başvurusu

Aktif Bank tarafından yapılan değerlendirmeler 1-2 saat içerisinde tamamlanırken bu şartları taşıyan emekliler için Aktif Bank tarafından hemen hesabına 75000 TL yatırılacak. Emeklilerin zor geçim şartlarını iyileştirmek için başlatılan kampanyada tüm detaylar kişilerin ekonomik durumuna göre belirlenecek. Sizler de bu kampanya dahilinde başvurusunu yapabilir, emeklilerin yükünü hafifletmek için atılan bu adım sayesinde aile ekonominizi rahatlatabilirsiniz.

Kaynak: Menemenhaber

Editör: Hakan Yılmaz