Düşük gelirli vatandaşlara destek olabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı farklı programlar çerçevesinde düzenli olarak ödemeler yapıyor. Bu çerçevede, aile destek paketi ödemeleri de mayıs ayının ortalarında en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile destek paketi çerçevesinde hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında ödeme yapılırken, mayıs ayı aile destek paketi ödemeleri geçtiğimiz hafta cuma günü sağlandı. Söz konusu ödemelerin yapılmasının ardından aile destek paketi ödemelerinin ne zaman sona ereceği ve aile destek paketi ödemelerinde artışa gidilip gidilmeyeceği gündemin ilk sıralarında yer alıyor.

Aile Destek Programı Ne Zaman Bitecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz hafta cuma günü yaptığı açıklamada dar gelirli hanelere 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerinin iletildiğini duyurdu. Mayıs ayı aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından ilerleyen süreçlerde de aile destek paketi ödemelerinin verilmesi bekleniyor. Bu çerçevede, aile destek programının hangi tarihte sonra ereceği merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile destek programının önceki yıl bitmesi bekleniyordu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal yardım programının bir yıl daha uzatıldığını duyurdu. Bu çerçevede, bu yılın haziran ayı itibariyle aile destek programı sona erecek. Haziran ayı ödemelerinin temmuz ayında gerçekleşmesinin ardından programın tamamlanması beklenirken, aile destek paketi ödemelerinde yeniden sürenin uzatılmasına dair bir karar alınması halinde kamuoyu bilgilendirilebilir.

Aile Destekler 2024

Aile Destek Ödemesine Zam Gelecek Mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın aile destek paketi ödemelerini temmuz ayı itibariyle tamamlaması beklenirken, aile destek paketinde artış olup olmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarına memur maaş katsayısına göre zam yapacak ancak aile destek paketi ödemelerinin temmuz ayında yapılacak olan ödemeyle birlikte tamamlanması beklendiği için herhangi bir artış oluşmayabilir.

Editör: Ali Ölmez