Türkiye’de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibinin üzerinde uzun zamandan beri çalıştığı vergi taslağına son hali verilmiş durumda. Vergi taslağında iş dünyasını da yakından ilgilendiren düzenlemeler var. Bu nedenle 1 Temmuz Pazartesi günü iş dünyası temsilcileri ile görüşecek Bakan Şimşek, ardından yeni vergi  taslağı hakkında tüm detayları açıklayacak. Pazartesi günü yapılacak toplantı sonrasında son hali verilecek olan vergi taslağı ile Türkiye’nin pek çok alanında yeni düzenlemelere gidilecek.

Yeni Vergi Taslağı Neleri İçeriyor?

Yeni vergi taslağında vergide adalet, kayıt dışının azaltılması gibi hedefler bulunuyor. Vatandaşlardan ziyade üretici ve şirketleri çok daha fazla yakından ilgilendiren yeni vergilendirme sistemi ilk olarak sektör temsilcileri ile paylaşılacak. Toplantıda asgari kurumlar vergisi, asgari gelir vergisi gibi yeni vergiler için de tanıtımlar yapılacak.

TOBB, TİM, MÜSİAD, DEİK, ASKON, TÜRKONFED, TÜRMOB, TÜSİAD ve YASED gibi kuruluşların başkan ve yöneticilerinin davet edildiği toplantı sonrasında vergi düzenlemesi için nokta konulmuş olacak. Taslak meclisten geçtikten sonra da yürürlüğe girecek.

Editör: Hakan Yılmaz