GÜNDEM

TRT 1 HD Frekans Ne? TRT 1 Frekans Yeni Şifresiz Açıklandı! TRT 1 Şifre Kır Maçlı İzle

TRT 1 HD frekans sorunu devam ediyor. Peki Euro 2024 Türkiye Avusturya maçı için TRT 1 frekans ayarları nasıl yapılır? TRT 1 Frekans yeni şifresiz hangisi? İşte detaylar.

Abone Ol

Türkiye’de Euro 2024 maçlarını izlemek isteyen milyonlarca kişi TRT 1 şifre sorunu yaşıyor. TRT 1 şifreli yayına geçtiği için taraftarlar maçları izleyemiyor. Bu konuda büyük tepki ve eleştiriler yöneltilirken TRT 1 yönetimi TRT 1 şifresiz frekansı paylaşmak ile yetindi. Ancak sinyal sorunları, kanal bulunamaması ve 11794 frekansı şifre problemi nedeniyle maçları çok az bir kişi izleyebildi. Peki TRT 1 HD frekans ne? TRT 1 frekans yeni şifresiz hangisi? TRT 1 şifre nasıl kırılır? İşte merak edilenler…

TRT 1 HD Frekansı Ne? TRT 1 Şifresiz Frekans

TRT 1 HD frekansı resmi olarak açıklandı. TRT yaptığı son işlemler sonrasında TRT 1 HD şifresiz yeni frekansı duyurdu. TRT 1 HD şifresiz frekans şöyle;

  • Uydu: Türksat 4A
  • Frekans: 11794
  • Polarizasyon: V (Dikey)
  • Sembol Oranı: 30000
  • FEC: ¾

Bu şekilde yapılacak kanal ekleme işlemleri sonrasında TRT 1 HD dahil olmak üzere yeni TRT kanal paketini televizyonunuza ekleyebilirsiniz. Böylece maç başladığı gibi TRT 1  HD şifresiz canlı izlenebilir. Daha önce televizyonlarında bu ayarı yapamayanların dikkat etmesi gereken bir püf nokta da var.

TRT 1 Yeni Şifresiz Frekansı ile TRT 1 Şifre Kırma

TRT 1 HD yeni şifresiz frekansı, TRT 1 şifre kırma işlemleri için yeterli. Ancak bu konuda dikkat edilmesi gereken detay ayarlamaların maç saatinden önce yapılması. Maç saatinde sinyal zayıflatılıyor. Bu nedenle de yeni kanal ayarlamaları sırasında bu frekans girilse dahi TRT 1 sinyal yok sorunu yaşanıyor. Bu sorunların yaşanmaması adına ise maç saatinden çok önce frekans girilerek TRT 1 şifresiz kanal ayarlaması yapılması gerekiyor. Milyonlarca vatandaşın en çok yaptığı hata bu. Maçın başlamasına dakikalar kala televizyonu açarak TRT 1 şifre sorunu yaşayanlar ne kadar ayarlama yaparsa yapsın, frekans kapsama ağı zayıflatıldığı için frekans bulunamıyor.

Eğer tüm işlemlere rağmen TRT 1 şifre sorununu aşamadıysanız aşağıdaki linkten Türkiye Avusturya maçını izleyebilirsiniz.

TÜRKİYE AVUSTURYA MAÇI CANLI İZLE LİNKİ