EKONOMİ

Toplu Taşıma Yeniden Zamlandı! İşte Zamlı Bilet Fiyatları

Toplu taşıma bilet fiyatlarına yeni zam geldi. Türkiye’de il il yeni zamlar gelmeye devam ediyor. İşte yeni zamlı bilet fiyatları.

Abone Ol

Haziran ayının sonuna doğru yeni bir zam daha duyuruldu. Güncel toplu taşıma fiyatları için zamlı kararlar sonrasında vatandaşların ulaşım maliyetleri de arttı. Haziran ayında pek çok ilde yapılan zamların ardından yeni zam haberi İzmir’den geldi. Yaz aylarında hareketliliğin en çok arttığı illerden birisi olan İzmir’de zamlı bilet fiyatları duyuruldu. Vatandaşlar zam kararı sonrasında yeni bilet fiyatlarını merak etmeye başladı. Zaten yüksek olan fiyatlar, yeni zamlarla daha da arttırıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplu taşıma fiyat tarifelerini paylaştı.

İzmir’de Toplu Taşımaya Haziran 2024 Zammı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Haziran 2024 itibariyle yeni zammı duyurdu. Tam biniş ücreti, öğretmen ve öğrenci İzmir bilet fiyatları da zam sonrasında değişti. Bu hafta itibariyle geçerli olan yeni bilet fiyatları vatandaşlardan tepki çekti. İşte İzmir toplu taşıma bilet fiyatları;

  • Tam bilet ücreti 17.50 TL
  • Öğretmenler bilet ücreti 11.52 TL
  • 60 yaş ve üzeri vatandaşların bilet ücreti 15.50 TL
  • Öğrenci bilet ücreti 7.50 TL

Otobüs Bilet Zamları Bir Duyuruluyor

Türkiye’de yılın ikinci yarıyılına girilmesiyle birlikte diğer illerde de toplu taşıma ücretlerine zam yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul ve Bursa’da halk ekmek fiyatların zam yapılmıştı. Toplu taşıma ücretlerine yapılan artışlar ile devam eden zamların önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Temmuz ayı itibariyle milyonlarca memur ve emekli maaşlarında yapılacak zamlar ÖTV gibi pek çok fiyat kriterinde de artış yaşanmasına neden olacak. Bu nedenle pek çok üründe ve hizmette yeni zamlar uygulanacak.