Türkiye’de fiyatlar yukarı yönlü hareketini sürdürüyor. Yapılan zamların yanı sıra sigaralardan alınan ÖTV’de de temmuz ayı itibariyle artışa gidilecek. Yaşanacak bu artış, sigara fiyatlarında doğrudan zam olarak yansıyacak. Temmuz ayı itibariyle Türkiye’de satışı yapılan tüm sigara fiyatları yükselecek.

5 Sigara Grubunda Sigara Zammı Olacak

Türkiye’de yürürlükte olan kanun kapsamında sigara fiyatlarından ÖTV alınıyor. Ocak ve temmuz aylarında da ÖTV’de ÜFE kapsamında artışa gidiliyor. Temmuz ayına girilmesiyle birlikte ilk 6 aylık ÜFE kadar artış yapılacak. 6 aylık ÜFE’nin yüzde 20 üzerinde olması kesinleştiği için sigara fiyatlarında da ciddi bir artışa gidilecek.

Sigara Zam

4 Temmuz Sonrası Zam Yansıtılacak

3 Temmuz’da açıklanacak son verilerin ardından 4 Temmuz itibariyle sigaralarda yeni fiyatlar geçerli olmaya başlayacak. Türkiye’de en çok satan 5 sigara grubu için fiyatlar 3 TL ile 8 TL arasında değişecek. Sigaraya ÖTV zammı sonrasında en düşük fiyattaki sigara paketi 60 TL’yi aşacak. Bu da içerisinde 20 adet bulunan sigaraların tek fiyatının 3 TL’yi aşmasına neden olacak.

Editör: Hakan Yılmaz