GÜNDEM

Temu Türkiye'de var mı? Temu Güvenilir mi?

Son dönemlere damga vuran Temu Türkiye’de var mı? Temu güvenilir mi? Temu siparişlerinde gümrük vergisi alınıyor mu? İşte merak edilenler…

Abone Ol

Aliexpress çılgınlığı bir döneme damga vurmuştu. Ancak getirilen ek gümrük vergisi vs. gibi ödemeler bu alışverişleri pahalı duruma getirilmişti. Şimdi ise Aliexpress alternatifi olarak görülen Temu her yerde kullanıcıların karşısına çıkmaya başladı. İnternet reklamları, sipariş ve kutu açma videoları gibi içerikler ile milyonlarca kişinin tanıştığı Temu hakkında pek çok soru işareti de var. Fiyatları çok uygun olduğu için Temu dolandırıcılığı konusunda şüphe yaşayanlar Temu Türkiye’de var mı, Temu güvenilir mi gibi soruların cevaplarını arıyor.

Temu Türkiye’de Var mı?

Temu Türkiye’de var. Dünya genelinde hizmet veren internet sitesinde herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Siparişler normal prosedürler kapsamında belirtilen adreslere kargolanıyor. Ancak ülkelerin mevzuatları, gümrük vergisi gibi durumlar tamamen kullanıcıların takdirine bırakılmış durumda. Temu Türkiye’ye sipariş gönderen bir ülke olduğu gibi alışveriş yapanlar ve Temu yorumlar da bu konuda bir sorun yaşanmadığını gösteriyor.

Temu Nedir, Temu Uygulaması Güvenilir mi?

Temu internet sitesi ya da Temu uygulaması ile kullanılabilir durumda. İnternet sitesi ile uygulama arasında bir fark bulunmuyor. İsteyenler Temu uygulamasını da kullanabilir. Güvenlik noktasında ise iki sistem arasında değişen bir şey yok. Kullanıcılar mobil kullanımlarda daha pratik olması nedeniyle Temu uygulamasını kullanmayı tercih edebiliyor.

Temu Güvenilir mi? İşte Temu Yorumları

Türkiye’de ünlü şikayet sitesine son 1 yılda sadece 38 şikayet bilgisi girilmiş durumda. Şikayetlerin bazıları sipariş verme ve ödeme aşamalarında yaşanan sıkıntıları içeriyor. Bazı kullanıcılar ise yanlış ürün gönderildiğine dikkat çekmiş durumda. Tıpkı Aliexpress’te olduğu gibi Temu sitesi üzerinden yapılan alışverişlerde de benzer sorunlar yaşanabilir. Sistem güvenlik noktasında bir sorun yaşatmasa da ürünlerin yanlış gelmesi, görünenden farklı olması gibi sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu nedenle çok pahalı olan ürünler için Temu uygulaması üzerinden sipariş verilmesi önerilmiyor. İşte Temu yorumlarından bazıları

Temu'dan 12.06.2024 tarihinde ürün aldım. Sonra bazı sebeplerden dolayı iptal ettim. İadesinde 135 TL eksik yatırıldı. Bana eksik para yatırdılar! Onlara nasıl ulaşacağımı bilmiyorum. E-posta adreslerini bulamadım.

Ürün satın aldım Isparta'ya sipariş ettim ama Sivas'a gidiyor PTT ile görüştüğünü gönderici ile iletişime geçin deyip işin içinden çıkıyor. Temu da destek yok satıcı ile görüşemiyorum müşteri hizmetleri yok. PTT zaten müşteri hizmetleri diye WP üzerinden konuşturuyor ve kesinlikle sizinle konuşurken üsluba dikkat edilmeden konuşuyorlar daha çok sinir ediyorlar

26 mayısta 7 ürün sipariş ettim. 10 gün içinde geldi. 1 haziranda 4 ürün sipariş ettim. 10 gün içinde o da geldi. Birkaç gün önce 20 ürün sipariş ettim o da şu an yolda. Benim asıl merak ettiğim bu arada ben geçen hafta Aliexpress'ten 3700 liralık tek ürün sipariş ettim. Ayrıca 900 küsur liralık ta başka bir siparişim oldu. 900 liralık olan aslında cuma günü geldi. PTT maalesef bana ulaştıramadı. O bayram sonrasına kaldı. Benim asıl merak ettiğim 3700 liralık ürün. O henüz gümrükten geçmedi. Haziran ayı içinde Temu dan 4 ürünlük bir sipariş Aliexpress'ten 900 liralık bir sipariş Aliexpress’ten 3700 liralık bir sipariş Temu dan içinde 20 ürün olan 650 liralık bir sipariş. Yani bende merak ediyorum. Bu 4 siparişimin ilki Temu dan geldi. Diğerlerini bende bekliyorum. Bende merak ediyorum. İnşallah bir sorun çıkmaz.

Aynı anda 5 ürün siparişi verdiğinizde hepsi aynı pakette geldiği için tek sipariş sayılıyor. Tekrar aldığınızda 7 ürün alırsanız da yine tek sipariş olarak gelecek. Ben birkaç gün önce 20 ürün birden aldım. Tamamı 635 lira tuttu. İşk günler kargoya verilemedi miktar fazla olduğu için kargolamaya çalışıyoruz diye mesaj geldi. Dün kargoladılar. Yalnız en az alım miktarını 350 TL den 480 TL'ye çıkarmışlar. Bir de tüm ürünlerinizin toplamına %30 vergi ilave edilerek sizden kesilmiş oluyor.