Trendyol Süper Lig’de bir sezon sona erdi. Galatasaray’ın şampiyonluğu ile sonuçlanan sezon sonrasında takımlar yeni sezon hazırlıklarına başladı. Yeni sezonda şampiyonluk için Fenerbahçe ve Galatasaray daha şanslı görünüyor. İki takım da güçlü kadrolarını yeni isimler ile güçlendirecek. Bu konuda en büyük atılım ise Fenerbahçe cephesinden geldi. Jose Mourinho ile anlaşma sağlayan sarı lacivertli takım, sezon öncesinde iddiasını arttırdı. Çekişmeli geçmesi beklenen sezon öncesinde gözler ise Süper Lig yeni sezon başlama tarihine çevrildi. Peki, Süper Lig Yeni sezon ne zaman?  

Süper Lig Yeni Sezon Ne Zaman Başlıyor?

Süper Lig yeni sezon 9 Ağustos’ta başlayacak. Avrupa Futbol Şampiyonası 14 Haziran ile 14 Temmuz tarihleri arasında yapılacağından dolayı futbolculara dinlenme süresi tanınacak. Bu nedenle ligler 9 Ağustos tarihi itibariyle başlangıç yapacak. 2024-2025 Süper Lig sezonu bitiş tarihi ise 1 Haziran olacak. Takımların yeni sezon öncesinde resmi olarak transfer yapabileceği tarihler ise 24 Haziran ile 13 Eylül olacak.  24 Haziran sonrasında hareketli bir transfer sürecinin geçirilmesi bekleniyor.

Super Lig (1)Süper Lig İlk Devre Ne Zaman Sona Erecek?

17. hafta maçları bu sezon 20 Aralık ile 23 Aralık tarihleri arasında oynanacak. Bu tarih sonrasında ise ikinci yarıya geçiş yapılacak. Kısa bir ara verilecek ligde ikinci dönem maçları ise 3 Ocak itibariyle başlayacak. 3 Ocak ile 6 Ocak tarihleri arasında oynanacak Süper Lig 18. hafta maçlarıyla ligin ikinci yarısına geçiş yapılmış olacak.

Süper Lig’in yeni 3 Takımı Belli Oldu

İstanbulspor, Fatih Karagümrük, Pendikspor ve Ankaragücü’nün küme düştüğü Süper Lig’de 3 yeni temsilci yer alıyor. Eyüpspor, Göztepe ve Bodrumspor yeni sezonda Süper Lig’de yer alacak.

Editör: Hakan Yılmaz