Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü “Öğretmen Akademileri Projesi” kapsamında Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Edebiyat Akademisi etkinlikleri devam ediyor.

Akademi kapsamında bu kez “Geleneksel Masallar, Bir Varmış’tan Üç Elma’ya” başlığıyla bir söyleşi programı düzenlendi. Abdi Ağa Konağı’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Edebiyat Akademisi’ne gönüllü olarak başvuran öğretmenler katıldı.

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Ayşe Benek Kaya, sözlü edebiyatın kültürel mirasın aktarımındaki önemine dikkat çekti. Masalların yalnızca çocukları uyutmak değil, aynı zamanda büyükleri uyandırmak gibi önemli bir misyon taşıdığını vurgulayan Kaya, bu anlatıların toplumun hafızasını diri tuttuğunu belirtti.

Program sonunda Ayşe Benek Kaya’ya, Edebiyat Akademisi’ne katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Edebiyat Akademisi, öğretmenlerin kültürel ve entelektüel gelişimlerini desteklemek amacıyla çeşitli başlıklarda etkinliklerine devam edecek.