Türkiye’de 3 Temmuz tarihi itibariyle ÖTV artışı yapılacak. ÖTV artışı ile birlikte satış fiyatında ÖTV olan tüm ürünlerde fiyat artışı doğrudan olacak. Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı bulunan sağlığa zararlı sigara fiyatları da zamdan etkilenecek. Bu nedenle de milyonlarca kişi sigaraya ne zaman zam gelecek ve sigara zammı ne kadar olacak sorularının yanıtlarını arıyor.

Temmuz’da Sigaraya Ne Zaman Zam Gelecek?

Temmuz’da sigara zammı 3 Temmuz tarihinde açıklanacak TÜİK enflasyon verileri sonrasında gelecek. Sigara zammı enflasyon verileri sonrasında açıklanacak. 4 Temmuz tarihi itibariyle yeni fiyatların geçerli olması bekleniyor.

Sigara Zami

Sigara Zammı Ne Kadar Olacak?

Sigara fiyatlarına yüzde 20 oranında zam yapılması bekleniyor. Yüzde 20 son sonrasında ise en ucuz sigara 56 TL yerine 66 TL olacak. Zam sonrasında sigara fiyatlarında 3 TL ile 8 TL arasında değişen rakamlarda artış yapılacak. En düşük sigara fiyatı da zam sonrasında 60 TL’yi aşacak. Yüzde 20’lik zam sigaranın üzerindeki hem maktu hem de asgari maktu ÖTV tutarlarına yansıtılacak. Böylece halen 50 lira olan vergi eşiği 60 liraya çıkacağı için vergi artışı en çok ucuz sigaraları vuracak.

Editör: Hakan Yılmaz