KAYSERİ HABER

Rota Talas: Tarihi ve Kültürel Zenginlikleri Keşfetmek İçin Unutulmaz Bir Hafta Sonu

Talas Belediyesi'nin düzenlediği 'Rota Talas' turlarıyla ilçenin tarihi ve kültürel zenginlikleri keşfediliyor. Son olarak, Altaylar’dan Anadolu’ya Uluslararası Lisansüstü Öğrenci Kongresi ve Kayseri Üniversitesi TÜBİTAK 4005 Projesi katılımcıları Talas'ı gezdi.

Abone Ol

Talas Belediyesi, ilçenin zengin tarihi ve kültürel mirasını tanıtmak amacıyla başlattığı 'Rota Talas' turlarını başarıyla sürdürüyor.

Talas Belediyesi Rota Talas Turlarını Sürdürüyor

Geçtiğimiz hafta sonu, Altaylar’dan Anadolu’ya Uluslararası Lisansüstü Öğrenci Kongresi ve Kayseri Üniversitesi TÜBİTAK 4005: Okul Öncesi Öğretmenler İçin STEAM Akademi Projesi katılımcıları, Talas’ın tarihi mekanlarını keşfetti.

Talas, Türk, Ermeni ve Rum medeniyetlerine ev sahipliği yapmış tarihi dokusuyla dikkat çekiyor. 'Rota Talas' turları, Osmanlı Sokağı olarak bilinen Ali Saip Paşa Caddesi, Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yıl Müzesi, Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi, Tıpkıbasım Mushaflar Kur’an-ı Kerim Sergisi, tarihi Talas Sanat Galerisi ve Su Medeniyetleri Galerisi gibi önemli noktaları kapsıyor.

Katılımcılar, turlar sırasında gördükleri bu tarihi güzellikler karşısında büyük bir hayranlık duyarken, Talas Belediyesi'nin turizme kazandırma çabalarını takdirle karşıladı.