EKONOMİ

PTT’ye Adınıza Para Yatmış Olabilir! Hemen PTT Adıma Yatan Para Sorgulama Yapın

Devlet çeşitli yardım ödemelerinde hak sahiplerine PTT üzerinden ödeme yapıyor. PTT adıma yatan para sorgulama ile ödemeleri sorgulayabilirsiniz.

Abone Ol

PTT, devletin bir kurumu olduğu için pek çok ödeme işlemleri PTT üzerinden gerçekleştiriliyor. Kişilerin T.C. kimlik numara ve isimlerine yapılan ödemeler, kurumlar tarafından yönetiliyor. Çoğu kişinin bilmediği hizmet ise yatırılan ancak kişinin haberi olmayan ödemeleri kontrol etmesini sağlıyor. Eğer PTT’den adınıza yatan para olduğunu düşünüyorsanız ya da durumu kontrol etmek istiyorsanız siz de hemen PTT adıma yatan para sorgulama adımlarını takip edebilirsiniz.

PTT Adıma Yatan Para Sorgulama Nasıl Yapılır?

PTT Adıma Yatan Para Sorgulama işlemleri için aşağıdaki adımları takip edin;

  • E-devlete giriş yapın ve üyelik bilgileriniz ile oturum açın.
  • PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma hizmetini arama bölümüne yazın.
  • Hizmete giriş yapın.
  • Ardından sonuç bölümüne bakın.

Bu adımları takip ederek ulaşacağınız ekranda eğer PTT adınıza yatırılan biri ödemem varsa ayrıntılarıyla birlikte bu bölümde yer alacaktır. Eğer herhangi bir ödeme yoksa “Ödenecek kayıt bulunamadı” hatası ekranlara gelecektir.

PTT’ye Yatan Para Nasıl Çekilir?

Eğer PTT adıma yatan para sorgulama sonucunda adınıza para yatırıldığını görüyorsanız bu paranızı istediğiniz zaman çekebilirsiniz. İsim ile yatırılan paralarda zaman aşımı olmadığı gibi PTT şubelerine gitmeniz ve gişedeki memurlardan yardım almanız yeterlidir. T.C. kimlik numarası ibrazı sonrasında yapılacak sorgulama ile kişilerin ne kadar ödeme alacağı tespit edilir. Ardından gişeden direk nakit olarak ödemeler yapılır.