EKONOMİ

Özgür Demirtaş Az Konuştu Öz Konuştu: Dar Gelirliden Olmaz

Prof. Dr. Özgür Demirtaş X hesabından yeni açıklamalar yaptı. Açıklamasında hükümete çağrı yapan ekonomist, “Dar gelirliden olmaz” dedi.

Abone Ol

Türkiye’de düşük bulunan emekli maaşları, asgari ücrete ara zam beklentileri ve yüksek enflasyon hayat şartlarını zorlaştırdı. Hükümet çeşitli tedbir ve vergiler ile süreci ilerletmeye çalışıyor. Ancak yeni tedbirlerde yine vatandaşlar hedef kesim konumuna geldi. Temmuz ayı itibariyle yapılacak yeni zamlar öncesinde Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan önemli bir çıkış geldi. Tasarruf edilmesi gerektiğini ancak bunun yanlış yerden başladığına dikkat çeken Demirtaş, hükümete açıklamaları ile çağrı yaptı.

Özgür Demirtaş: Çok Yazdım, Yine Yazayım

X paylaşımında yapılan yanlışları ve nasıl olması gerektiğini net ifadeler ile dile getiren Özgür Demirtaş "Bunu çok defa yazdım yine yazayım: Türkiye'nin Tasarruf etmesi gerekli. Ama bu tasarruf dar gelirliden, emekliden, işçiden, memurdan, çiftçiden başlayamaz. Bu tasarruf, itibardan başlar, siyasetçilerden başlar, hükümetten başlar, devletten başlar. Başlamalı... " dedi.