Melikgazi Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla hayata geçirilen Melikgazi Belediyesi Hüseyin-Kadriye Güner Ortaokulu, düzenlenen törenle Tavlusun Mahallesi’nde açıldı. Törene Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, hayırsever Saffet Arslan ve birçok davetli katıldı.

Melikgazi Belediyesi Hüseyin-Kadriye Güner Ortaokulu'nu Açtı

Başkan Palancıoğlu, eğitim alanında Melikgazi’de rekor hizmetlere imza attıklarını belirterek, "Saffet Arslan ağabeyin rahmetli ortağı Hüseyin ağabey ve değerli eşi Kadriye abla adına yapılan bu okulun açılışını Tavlusun Mahallemizde gerçekleştiriyoruz. Eğitime verdiğimiz önemle Türkiye’de en çok okul, sağlık ocağı, kütüphane, park yapan belediyeyiz. Gençlerimizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için çalışıyoruz ve bu rekorlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşmak için Selçuk Bayraktarlar gibi gençler yetiştirmeliyiz” dedi.

Hayırsever Saffet Arslan da yaptığı konuşmada, “Melikgazi Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu'nun öncülüğünde eğitime katkı sağlamak amacıyla bu okulu inşa ettik. Eğitimin önemini vurgulayan Başkanımızın çabalarını takdirle izliyoruz. Bu mahalleye bir de halı saha kazandıracağız. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise, “Melikgazi Belediyesi eğitime verdiği önemle, hayırseverlerimizin desteğiyle okullar açarak gençlerimize nezih eğitim ortamları sağlıyor. Bu güzel ve anlamlı çalışma hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de okulun mimarisini çok beğendiğini belirterek, "Selçuklu mimarisinin ihtişamını yansıtan bu muhteşem okul, Melikgazi Belediyesi'nin estetik ve eğitime katkı sunan projelerinin bir örneğidir. Hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Tören, çiçek ve maket takdimi ile yapılan dua sonrası sona erdi.

Editör: Osman Baytekin