LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte lise öğrenci kayıtlarına da başlanacak. Merkezi yerleştirme, merkezi sınavla öğrenci alan okullarda yapılacak. Bu kapsamda ise fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenciler aldıkları puanlara göre tercih yapacak. Her öğrenci, listeden seçeceği 10 okul için tercih yapabilecek. Tercihlerde kontenjanlar doğrultusunda puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

Yerel Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

Merkezi yerleştirmenin dışında yerel yerleştirme de yapılacak. Yerel yerleştirmede ise öğrencilerin ikamet ettikleri adresler baz alınacak. Öğrenci sıralamaları ise  okul başarı puanı üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak. Yerel yerleştirmede öğrenciler 5 okula kadar tercih edebilecek. Aynı tür okullardan ise maksimum 3 okul seçilecek.

MEB Öğrenci Nakilleri Ne Zaman Açılacak 2024

Öğrencilerin yapacağı tercihler sonucunda nakiller 22 Temmuz itibariyle açıklanmış olacak. Bu açıklamada yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar da duyurulacak. Böylece nakil kapsamında öğrencilerin başvuru süreci de bu tarih itibariyle başlamış olacak

Editör: Hakan Yılmaz