GÜNDEM

Masterchef Mise En Place Ne Demek? MİZANPLAS ANLAMI

Masterchef’te jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya’nın Mise En Place sözleri ne anlama geliyor? Mise En Place ne demek? İşte mizanplas anlamı…

Abone Ol

Masterchef 2024 başladı. Yemek kültürüne dair pek çok bilginin öğrenildiği yarışmada şimdi ise Mise En Place gündeme geldi. Mehmet Yalçınkaya’nın beğendiği bir tabak için Mise En Place tanımını kullanmasıyla Mise En Place ne demek sorusu da milyonlarca izleyicinin aklında soru işareti yarattı.

Mise En Place Ne Demek?

"Mise en place" Fransızca bir terimdir ve mutfak düzeni ya da hazırlığı anlamına gelir. Bu terim, bir yemek hazırlamadan önce gerekli olan tüm malzemelerin hazırlanması, ölçülmesi, doğranması, düzenlenmesi ve organize edilmesi sürecini ifade etmektedir. Mutfak profesyonelleri için, bir yemeğin başarılı bir şekilde hazırlanması için önemli bir adımdır ve mutfak düzeni ve verimliliği için temel bir prensiptir. Bu nedenle yemeğin hazırlıklarını eksiksiz bir şekilde yapan, en iyi şekilde yemeğini pişiren ve tabaklamasını yapan kişiler için bu sunum Mise en place olarak tanımlanmaktadır.

Mise En Place Hangi Alanlarda Kullanılır?

Mise En Place mutfaklara özgü bir terim olsa da farklı alanlarda da kullanılıyor. Kullanım alanları ise şöyle;

  • Yemek Pişirme ve Restoran İşletmeciliği
  • Otelcilik ve Konaklama
  • Etkinlik Yönetimi
  • Ofis Yönetimi ve Organizasyon
  • Eğitim ve Öğretim