Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik LGS merkezi sınavı, yarın Türkiye genelinde ve yurt dışındaki sınav merkezlerinde yapılacak. 1 milyon 10 bin 916 öğrencinin başvurduğu sınav, 973 yurt içi merkezde 3 bin 938 okulda ve 62 bin 693 salonda uygulanacak. Yurt dışında ise 13 merkezde 13 okulda 37 salonda sınav gerçekleştirilecek.

Sınav, 09.30’da başlayacak ve iki oturumda tamamlanacak. İlk oturum 75 dakika sürecek ve 50 soruluk sözel alandan oluşacak; Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden sorular sorulacak. İkinci oturum ise 80 dakika sürecek, 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve Matematik ile Fen Bilimleri derslerini kapsayacak.

Sonuçlar 11 Temmuz’da açıklanacak ve aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak. Öğrencilerin kimlik kontrolleri ve salonlara zamanında yerleştirilmeleri için sınav saatinden en geç 09.00’da sınav yerinde hazır bulunmaları gerekiyor. Sınava fotoğraflı onaylı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi ile girilecek.

Özel durumları olan, evde veya hastanede sınava alınacak öğrenciler ile görme engelli ve az gören öğrenciler için gerekli tüm tedbirler alındı.