Türkiye’de yüksek enflasyon ve faizler vatandaşlar için büyük sorun haline gelmiş durumda. Ekonomik çıkmaza giren milyonlarca kişi bankalardan kredi almak istese de kredi sicilindeki bozukluklar nedeniyle onay alamıyor. Bu sorun nedeniyle Türkiye’de son dönemlerde ekonomik alandaki sıkıntıların giderilmesi ve ekonomik hareketlilik yaratılması adına kredi sicil affının getirilmesi isteniyordu. Hükümete yakın kaynaklardan gelen son dakika bilgilerinde ise bu konuyla ilgili kapsamlı bir çalışmanın başladığı belirtildi.

Kredi Sicil Affi 2024 (1)

Kredi Sicili Affı Ne Zaman Gelecek?

Kredi ödemelerinde aksaklıklar olan ya da düşük kredi notuna sahip vatandaşlar için getirilecek yeni kredi sicili affı 2024 yılı içerisinde çıkarılacak. Hükümete yakın kaynaklardan gelen son dakika kulis bilgilerinde ekonomik alanda yapılacak çalışmalara af konusunun da dahil edildiği belirtildi. Düzenleme sonrasında kredi çekme imkanı elde edecek milyonlarca vatandaş ekonomik alanda ciddi bir hareketlilik yaratacak. Turizm sezonuna girilmesiyle birlikte affın da gelecek olması, milyonlarca kişinin bankalardan kredi almasını sağlayacak. Türk Lirası’nın piyasada daha fazla dolaşması ise getirilen tedbirler ve ekonomik önlemlerin uygulanmasında kolaylık sağlayacak.  

Kredi Sicil Affı 2024 Düzenlemesi Kimleri Kapsayacak?

Kredi sicil affından ilk olarak yararlanacak grup, düşük kredi notuna sahip olanlar olacak. Ekonomik zorluk sürecini geçiren ancak ödemelerindeki geçmiş düzensizlikler nedeniyle notunu düşüren kişiler af kapsamında yer alacak. Böylece ekonomik durumu düzelen ve iyi duruma gelen bu kişiler af ile kredi notundaki olumsuzluklardan kurtulacak. Sicilinin düzelmesiyle birlikte kredi, kredi kartı gibi banka ürünlerinden yararlanılması mümkün olacak.

kredi sicili affı 2024 düzenlemesinden yararlanarak bir diğer grup ise son 1 yıllık süre içerisinde ödemelerini düzenli yapanlar olacak. Yasal takipte borcu olsa dahi tüm ödemelerini son 12 aylık süreçte düzenli bir şekilde ödeyen kişilerin de sicilindeki bu olumsuzluklar silinecek. Bu kişiler de ekonomik alanda bankacılık işlemlerini daha kolay bir şekilde yapabilecek. Bunun dışında

Yasal takip sürecine giren ve borcunu kapatanlar ve kara listeye alınan ve borcunu ödeyerek durumunu düzeltenler de aftan yararlanabilecek.

Kredi Sicil Affi 2024 (1)Bakan Mehmet Şimşek’ten Affa Onay Geldi

Kulis bilgilerinde yer alan bir detay da kredi sicil affı için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in onay verdiği belirtildi. Bu onay, çalışmaların hızlanmasını sağladığı gibi 2024 yılı içerisinde düzenlemenin gündeme taşınacağı belirtildi. Meclisteki yoğun gündem sonrasında temmuz ayı itibariyle düzenlemeler meclis başkanlığına sunulacak.

Editör: Hakan Yılmaz