Kocasinan Belediyesi, Türkiye'nin ilk ve tek Kedi Kasabası olan Küçük Dostlar Kedi Kasabası'nda onlarca çeşit kedinin konforlu bir şekilde yaşamasını sağlıyor. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kasabanın sadece kedilere değil, tüm canlılara eşit şefkatle yaklaşılan projelerinin bir parçası olduğunu belirtti.

Kocasinan Belediyesi Kedi Kasabası'nda Onlarca Kedinin Konforlu Şekilde Yaşamasını Sağladı

500 metrekarelik alana kurulan Kedi Kasabası, kediler için özel olarak tasarlanmış yataklar, bungalov evler, oyun ve dinlenme alanları sunuyor. Kedilerin her türlü ihtiyacı düşünülerek tasarlanan kasabada, yem ve su kapları her noktada bulunuyor ve görevliler tarafından düzenli olarak bakımları yapılıyor. Vatandaşlar da kasabaya gelerek kedileri sevip onlarla vakit geçirirken, çocuklarına hayvan sevgisini aşılayabiliyorlar.

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, "Kedi Kasabası'nın Türkiye'deki tek örneği olduğunu ve bu projenin insan odaklı hizmetleriyle uyum içinde olduğunu vurguluyoruz. Belediye olarak sadece insanlara değil, doğadaki diğer canlılara da hizmet ettiğimizi düşünüyoruz. Kedi Kasabası, bu anlayışımızın bir yansımasıdır" dedi.

Başkan Çolakbayrakdar ayrıca, Kedi Kasabası'nın yoğun ilgi gördüğünü ve bu nedenle 2. veya 3. Kedi Kasabası'nın planlandığını belirterek, "500 metrekarelik bu alanın sınırlarını zorladık. Bundan sonra daha fazla kedi kasabası yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu kasaba aynı zamanda bir terapi merkezi olarak da işlev görüyor. Özellikle gençler ve aileler buraya gelip kedilerle vakit geçirerek terapi yapabiliyorlar" diye ekledi.

Kedi Kasabası Veteriner Hekimi Anıl Mehmet Cingil ise kedilerin burada çok rahat ettiklerini ve kendi evleri gibi benimsediklerini ifade ederek, "Burada her şey kedilerin konforu düşünülerek tasarlandı. Kedilerimizin bakımları titizlikle yapılıyor ve burası onlar için gerçekten bir cennet gibi" şeklinde konuştu.

Kocasinan Belediyesi'nin bu projesiyle Türkiye'de sokak hayvanları için örnek teşkil eden bir uygulama ortaya koyduğu ve vatandaşlara bu alanda kedilere olan sevgilerini gösterebilecekleri bir ortam sunduğu görülüyor.

Editör: Osman Baytekin