Kocasinan Belediyesi’nin Kasım ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın başkanlığını üstlendiği Meclis Toplantısı’nda CHP Belediye Meclis Üyesi Av. Zeki Gümüş’ün soru önergesi öne çıktı. Kocasinan Belediyesi’nin mülkiyet hakkına sahip olduğu taşınmazların kiralama ihalesiyle ilgili soru önergesi sunan Zeki Gümüş, ihale şartnamesinde kamu yararına aykırı unsurların bulunduğunu belirtti.

Geçici Teminat Bedelinde Orantısızlık

CHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Av. Zeki Gümüş tarafından sunulan soru önergesinde, geçici teminat bedellerindeki orantısızlığa dikkat çekildi. Mimarsinan Mahallesi Nilüfer Sokak’taki sosyal tesisin muhammen bedelinin 230 bin TL olduğunu belirten Zeki Gümüş, belediyenin geçici teminat bedelini 6 bin 900 TL olarak belirlediğine vurgu yaptı. Başka bir örnekle teminat bedellerindeki orantısızlığa dikkat çeken Av. Zeki Gümüş, “Geçici teminat bedellerinin taşınmazın niteliği ve ticari potansiyeline göre yeniden düzenlenmesi düşünülmekte midir?” sorusunu gündeme taşıdı.

İhalede Rekabet Sınırlaması

Mülkiyeti Kocasinan Belediyesi’ne ait taşınmazların ihale yoluyla kiralanması sürecinde kamu yararının nasıl gözetildiği sorusu da gündeme geldi. CHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Av. Zeki Gümüş, “Barbaros Mahallesi’ndeki park içerisinde yer alan kafeteryanın kiralanması kamu yararı açısından soru işareti oluşturmaktadır,” dedi. İhaleye sadece yüzde 50 kamu ortaklığı bulunan firmaların katılmasına izin verilmesi maddesi de soru önergesinde yer aldı. Av. Zeki Gümüş, “İhale katılımcılarının eşit şartlar altında yarışabilmesi ve rekabet içerisinde olabilmesi için bu uygulama kaldırılacak mı?” sorusuna yanıt talep etti.

Ayrıca gündemin 11. maddesinde yer alan, mülkiyeti belediyeye ait olan Osman Gazi Mahallesi, Aşık Hasan Caddesi No:60 adresinde bulunan düğün salonu ve çay bahçesi işletmesinin 10 yıla kadar kiraya verilmesi için Belediye Encümeni'ne yetki verilmesinin görüşülmesi sırasında söz alan CHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Av. Zeki Gümüş, 10 yıllık sürenin fazla olduğunu ve bu sürenin 5 yıl olarak revize edilmesi gerektiğini belirtti. Bu talep oy birliği ile kabul edilerek, düğün salonu ve çay bahçesi işletmesinin kiralama süresinin 10 yıldan 5 yıla düşürülmesine karar verildi.

Editör: Taner