"Kayseri’nin denizi" olarak bilinen Yamula Barajı, Kocasinan Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklerle su sporlarının merkezi olacak.

Kocasinan ilçesinde, Kızılırmak Nehri üzerinde kurulu olan Yamula Barajı, belediyenin yaptığı yatırımlarla denizi olmayan Kayseri'de su sporları merkezi haline geliyor. Barajda çeşitli su sporları etkinlikleri düzenlenirken, Kocasinan Belediyesi tarafından su sporları merkezi de kuruldu. Çalışmalar hakkında bilgi veren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Yamula Barajı, Kayseri'mizin denizi. Bir iç deniz. 75 kilometre uzunluğundaki bu gölden her şekilde faydalanmak istiyoruz. Ekonomik olarak faydalandığımız gibi, su sporları ve şehrin sosyal hayatını canlandıracak etkinlikler de düzenliyoruz. Bu bölgeye en son olarak su sporları merkezi ekledik. Kayseri'de özellikle su sporlarına meraklı olan gençler ve vatandaşlarımız için bu bölgede çeşitli etkinlikler sunacağız. Yıllardır yaptığımız olta balıkçılığı faaliyetleri ve düzenlediğimiz etkinlikler devam edecek. Bu yıl ayrıca yeni bir festivale ev sahipliği yapacağız. Bu festivali ilk kez düzenliyoruz," dedi.

Çolakbayrakdar, "Bu yıl burada ilk kez Dragon Festivali düzenleyeceğiz. Gelecek yıllarda daha fazla festival ve etkinliklerle şehrin sosyal hayatını renklendirip canlandıracağız. Vatandaşlarımızın buraya geldiklerinde çeşitli etkinliklerle buluşabilecekleri bir mekan haline gelmiş olacak. Önceden denizi olmayan İç Anadolu'nun ortasındaki bir şehirde su sporları Türkiye Şampiyonası düzenlemiştik. Ayrıca motosporlarıyla ilgili bir şampiyona yapmıştık. Bundan sonra yelken ve diğer su sporlarıyla da adından söz ettireceğiz," ifadelerini kullandı.

Editör: Osman Baytekin