KAYSERİ HABER

Kayseri'de Yüzyıllık Miras: Kültepe Müzesi Son Aşamada!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 6 bin yıllık tarihi Kültepe Kaniş-Karum'dan çıkan eserlerin sergileneceği Kültepe Müzesi'nin yapımının son aşamaya geldiğini duyurdu.

Abone Ol

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin müzeler şehri olma hedefi doğrultusunda önem verilen ve dünya çapında eşine az rastlanır bir proje olan Kültepe Müzesi'nin yapımının son aşamaya geldiğini duyurdu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Kültepe Müzesi Hakkında Bilgi Verdi

Bu tarihi proje, 6 bin yıllık köklü geçmişi olan Kültepe Kaniş-Karum'dan çıkan eserlerin sergileneceği kayadan oyma bir müze olacak. Müze, Bağpınar Mahallesi'nde bulunan ve toplamda 3 bin 840 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen bir yapıya sahip.

Başkan Büyükkılıç, yapımı süren Kültepe Müzesi'nin 13 milyon TL'yi aşkın bir maliyetle gerçekleştirildiğini belirtti. Müze, içerisinde 2 bin 595 metrekarelik sergi alanı, 235 metrekarelik idari ofisler ve satış mağazası ile 200 metrekarelik bir kafeterya gibi destek hacimlerine sahip olacak. Kültepe'de yapılan kazılarda ortaya çıkan Asurlu tüccarlara ait çivi yazılı tablet arşivlerinin bu müzede sergileneceğini vurgulayan Büyükkılıç, bu belgelerin Anadolu'nun eskiçağ tarihi hakkında bilgi veren en eski yazılı kaynaklar olduğunu ifade etti.

Başkan, müzenin Kayseri'ye büyük bir değer katacağını ve şehrin kültürel zenginliğine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.