Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ileri teknolojiyi kullanarak, park ve mesire alanlarında zirai insansız hava araçları olan drone'larla ilaçlama yapıyor. Belediye, her yıl titizlikle sürdürdüğü park ve mesire alanlarında hastalık ve zararlılarla mücadelesini, bu yıl da kesintisiz bir şekilde devam ettiriyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Drone'larla İkaçlama Yapıyor

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç'ın talimatlarıyla Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Başkanlığı, yeni teknolojiyle donatılmış drone'lar aracılığıyla Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ve diğer parklarda ilaçlama gerçekleştiriyor. Bu çalışma kapsamında, özellikle Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi olmak üzere toplam 1 milyon 460 bin metrekarelik bakım alanı ilaçlanacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Şube Müdürü Cüneyt Canıdemir, 1 milyon 260 bin metrekarelik Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde drone'larla hastalık ve zararlılarla mücadele edeceklerini belirtti. Canıdemir ayrıca, çalışmaların gece saatlerinde yoğunlaştığını ve bu sayede vatandaşların rahatsız edilmediğini vurguladı.

Editör: Osman Baytekin