KAYSERİ HABER

Kayseri'de Kurban Bayramı Öncesi Veteriner Hizmetleri Ücretsiz Sağlanacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde 63 farklı kurban kesim noktasında ücretsiz veteriner hizmeti sunacak.

Abone Ol

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurbanlık hayvanlarını sağlık şartlarına uygun şekilde kesmeleri için önlemlerini aldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı Öncesinde Önlemler Aldı

İl genelinde 63 farklı kurban kesim noktasında ücretsiz olarak veteriner hizmeti sunulacak. Bu noktalarda vatandaşların talep etmeleri halinde kurbanlık hayvanları veteriner hekimler tarafından kontrol edilecek.

İlçe belediyeleri sorumluluk bölgelerinde 16 kurban satış noktası belirledi. Büyükşehir Belediyesi ise kurban bayramı süresince her bir noktada veteriner hekim bulunduracak ve kurban kesim işlemlerinin hijyenik koşullarda gerçekleşmesini sağlayacak.

Kurban kesim randevularıyla yönetilecek ve yoğunluk önlemleri alınacak. Büyükşehir Belediyesi zabıta birimleri tarafından çevre sağlığı ve temizlik konularında gerekli tedbirler alınırken, Anadolu Harikalar Diyarı Bahçesi ve Geçici Hayvan Bakım Evi ise bayramın ikinci gününden itibaren ziyaretçilere açık olacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu organizasyonla hem vatandaşların dini vecibelerini yerine getirmelerine destek olmayı hem de çevre sağlığı ve hijyen standartlarını korumayı amaçlıyor.