Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kurban Bayramı öncesi Kayseri genelinde mezarlık düzenleme ve bakım çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü açıkladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mezarlık Bakımları Hakkında Bilgi Verdi

Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların bayram öncesinde mezarlık ziyaretlerini daha rahat yapabilmesi için önemli adımlar attığını belirten Büyükkılıç, mezarlıkların Şube Müdürlüğü personeli tarafından özenle temizlendiğini ve bakımının yapıldığını dile getirdi.

Başkan Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi olarak Kayserililerin huzurlu bir bayram geçirmesi için gerekli tüm tedbirleri alırken mezarlıklarda da kabir ziyaretlerine yönelik bayram öncesi bir dizi çalışma gerçekleştirdik. Mezarlıklarımızda ot biçme, ağaçların bakım ve sulaması, yol, çeşme, otoparkların temizliği gibi pek çok konuda detaylı bir temizlik ve düzenleme çalışması yapıldı" dedi.

Özellikle Arife günü ve Kurban Bayramı boyunca vatandaşların rahat bir şekilde mezar ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için yoğun gayret gösterdiklerini vurgulayan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin mezarlıklarda kapsamlı bir temizlik çalışması yaptığını ifade etti. Bu kapsamda Asri Mezarlık, Erkilet Bülbülpınarı, Argıncık, Ambar ve Gesi-İldem mezarlıklarında önemli düzenlemeler yapıldığını belirtti.

Ayrıca, Şehir Mezarlığı girişlerinde Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlarla engelli ve yaşlı vatandaşlara ücretsiz ulaşım hizmeti sunulacağını duyuran Başkan Büyükkılıç, bu hizmetin vatandaşların bayram boyunca mezarlık içinde rahatça dolaşabilmesine olanak tanıyacağını sözlerine ekledi.

Zabıta ekiplerinin de Arife Günü ve bayram süresince Şehir Mezarlığı'nda görev yapacaklarını belirten Büyükkılıç, duygu sömürüsü yapan dilencilere yönelik denetimlerin süreceğini ve Kayserililerin bayram ziyaretlerini huzur içinde gerçekleştirebilmeleri için gereken tüm önlemlerin alındığını dile getirdi.

Editör: Osman Baytekin