KAYSERİ HABER

Kayseri'de Jandarma Teşkilatı'nın 185. Kuruluş Yıldönümü Coşkusu

Kayseri'de düzenlenen etkinliklerde, Jandarma Teşkilatı'nın 185. kuruluş yıldönümü Atatürk heykeline çelenk bırakılarak kutlandı.

Abone Ol

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Dedebağı, Jandarma Teşkilatı'nın 185. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Kayseri'de düzenlenen anlamlı törende önemli bir görev üstlendi.

Jandarma Teşkilatı'nın 185. Kuruluş Yıldönümü Kayseri'de Kutlandı

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen etkinlikte, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun anlam ve önemine vurgu yapmak amacıyla Atatürk heykeline çelenk bıraktı. Bu hareket, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin köklü kurumlarından biri olan Jandarma'nın tarih içindeki önemli rolünü ve sorumluluklarını bir kez daha hatırlatma amacını taşıyordu.

Törende, Tuğgeneral Dedebağı'nın öncülüğünde yapılan çelenk bırakma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından, Jandarma'nın vatanın her köşesindeki güven ve düzeni sağlamak için gece gündüz demeden gösterdiği özverili çalışmaları anısına, şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Bu ziyaret, Jandarma'nın fedakarlık ve kahramanlık dolu geçmişini onurlandırma ve şehitleri anma geleneğinin bir parçasıydı.

Törene katılanlar arasında Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz da yer aldı. Onlar da bu anlamlı günü şehitleri ve gazileri anarak geçirdi. Tuğgeneral Dedebağı, konuşmasında Jandarma Teşkilatı'nın 185 yıllık şanlı geçmişine değinerek, teşkilatın ülkenin huzur ve güvenliği için gösterdiği gayretleri ve geleceğe dair taşıdığı umutları dile getirdi. Bu vesileyle, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü, vatan için gösterilen sadakatin ve hizmetin anısına kutlandı, şehitler rahmetle anıldı.