Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Kreatif Şehirler Ağı Ulusal Listesi’nde yer alan Kayseri’de, gastronomi turizminin yanı sıra Kayseri Mutfağı’nı tanıtacak olan ‘Mutfak Sanatları Merkezi’ çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mutfak Sanatları Merkezi Hakkında Detay Verdi

Başkan Büyükkılıç, 1 milyon 260 bin metrekare alana sahip Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde, sosyal tesislerin inşa çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti. Kayseri’nin zengin mutfağını tanıtacak Mutfak Sanatları Merkezi’nin yapımında sona yaklaşıldığını belirten Büyükkılıç, merkezin gastronomi kültürüne ve turizmine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne dahil edilen Kayseri Mutfağı’nın, gastronomi konusunda önemli bir şehir olduğunu hatırlatan Büyükkılıç, düzenledikleri Gastronomi Günleri ve Gastronomi Çalıştayı ile Kayseri’nin lezzetlerini pek çok platformda öne çıkardıklarını vurguladı.

Editör: Osman Baytekin